Zaigrati za nacionalnu vrstu ispunjenje je dječačkih snova, poručuju Barišić, Perošević i Barać.

Kao što je poznato, trojica nogometaša Osijeka dobila su poziv za reprezentaciju Hrvatske koja će sredinom siječnja iduće godine sudjelovati na prvom „China Cupu“. U Kinu će Borna Barišić, Mateo Barać i Antonio Perošević koje je izbornik Ante Čačić odlučio uvrstiti na popis igrača na koje računa za ovu reprezentativnu akciju. Reakcija naših prvotimaca bila je očekivana, svi su ponosni i sretni što će imati prigodu zaigrati za Hrvatsku...

Vijest me je ugodno iznenadila! Svi dječaci koji počnu ozbiljnije igrati nogomet sanjaju da jednoga dana zaigraju za reprezentaciju. Mislim da je ovo odraz kvalitetnog rada cijele momčadi i naših jesenskih rezultata koji su iznad svih očekivanja uoči početka sezone. Poznato je da kolektiv uvijek izbacuje pojedinca, sada smo to nas trojica koji idemo u Kinu, a vjerujem da će poziva biti i ubuduće. Osobno nikada nisam zadovoljan onim što sam pokazao, znam da se uvijek može i bolje. Da sam igrao i zabijao kao u posljednjih šest, sedam utakmica, sigurno bi moj doprinos bio još i kvalitetniji. No, važno je da sam bio zdrav, da nije bilo ozljeda i siguran sam da ću na proljeće biti učinovitiji, da to neće biti upitno, rekao je Perošević.

Prava prilika za dokazivanje

Kapetan Borna Barišić bio je jedan od najistaknutijih osječkih prvotimaca u prvom dijelu sezone, pa je bilo i za očekivati da će mu Čačić uputiti poziv...

Čestitam svojim suigračima Peroševiću i Baraću, drago mi je što ćemo nas trojica putovati u Kinu i imati priliku zaigrati za Hrvatsku. Priznanje je to našem Klubu i momčadi koja je protekle jeseni zaista bila na visokoj razini u velikoj većini utakmica. Za sebe mogu reći da sam imao vrlo dobru polusezonu i ovo mi je veliko priznanje. Drago mi je što je to zamijećeno od strane izbornika Čačića, a moja je najveća želja još na početku karijere bila dočekati poziv za nacionalnu vrstu. Ovo doživljavam kao veliku priliku za dokazivanjem, posebice jer je poznato da je pozicija lijevog bočnog deficitarna čak i kada nam je reprezentacija u pitanju. Nerijetko ljudi podcjenjuju kvalitetu HNL-a, a pokazuje se da je Liga deset puna kvalitetnih igrača. Naravno da je sada sve na nama, od pojedinca do pojedinca,kako će iskoristiti svoju priliku, poručio je Barišić.

Od Druge lige do reprezentacije!

A što tek reći za Matea Baraća?! Donedavno je igrao u drugoligaškoj konkurenciji, a za nešto manje od mjesec dana odjenut će dres s državnim grbom!

Baš sam uzbuđen i gotovo da i ne znam što bih rekao! Pričalo se, doduše, da sam u izbornikovim kombinacijama za odlazak u Kinu, međutim, ipak sam čekao i službeni popis kandidata. Oduševljen sam! Činjenica je da sam još u lipnju bio u drugoligaškom Šibeniku, a samo nekoliko mjeseci kasnije preko Osijeka sam stigao do poziva u reprezentaciju. Imam petnaestak odigranih utakmica u HNL-u i mogu samo reći da sam počašćen činjenicom da sam se i ja našao među onima koje je izbornik zamijetio, gledajući utakmice našeg Prvenstva. Dat ću sve od sebe da opravdam njegovo povjerenje i budem na što boljoj razini, izjavio je Barać.

Matas dobio predpoziv

Osim što je izvjesno da će u ekspediciji hrvatske nogometne reprezentacije biti Borna Barišić, Mateo Barać i Antonio Perošević, moguće je da će im se na putu u daleku Kinu pridružiti i Nikola Matas.

Naime, na adresu Nogometnog kluba Osijek stigao je predpoziv za našeg desnog bočnog koji bi mogao također „uskočiti“ u reprezentativni kadar, ukoliko se netko od pozvanih ne bi mogao odazvati ovoj akciji u siječnju.