Službena statistika jesenskog dijela sezone otkriva brojne zanimljive podatke o bijelo-plavoj jeseni. 

Hrvatski nogometni savez objavio je službenu statistiku nakon jesenskog dijela državnog prvenstva. Poznato je da su Osječani treći na tablici s 38 osvojenih bodova i gol-razlikom 28:18, a u svojim redovima imaju i jednoga od samo šestorice igrača u HNL-u koji iza sebe imaju svih 1.800 minuta na terenu što znači da nisu izostali niti jednom iz momčadi te da su na terenu bili od prve do posljednje minute u svih 20 utakmica.

To je vratar Zvonimir Mikulić, a uz njega su cijelo vrijeme na travnjaku bili također čuvari mreže Matković (Cibalia), Čović (Inter) i Prskalo (Rijeka) te dvojica obrambenih igrača: Mitrović (Rijeka) i Štiglec (Slaven Belupo).

Matas odmah do Mikulića

Poslije Mikulića, najveću minutažu u dresu Osijeka u prvom dijelu sezone imao je Nikola Matas sa 1.670 minuta u 19 nastupa te kapetan Borna Barišić koji je odigrao 1.530 minuta u 17 prvenstvenih dvoboja.

Najbolji strijelac Osijeka je Muzafer Ejupi koji je u svojih 15 nastupa osam puta pogađao suparničku mrežu te je na ljestvici golgetera HNL-a na trećem mjestu u društvu Andrijaševića i Gorgona iz Rijeke, kao i sada već bivšeg člana jesenskog prvaka Bezjaka.

Ispred njih su jedino Soudani (Dinamo) s 10 i Puljić (Inter) koji je postigao 9 golova. Što se tiče žutih kartona, suci baš i nisu bili blagonakloni prema osječkim nogometašima. Dodijelili su im ukupno 47 žutih kartona i samo su Cibalia i Hajduk sa po 49 javnih opomena bili češće kažnjavani.

Treća najgledanija domaća momčad

Petorica su prvotimaca Bijelo-plavih isključena u dosadašnjem tijeku Prvenstva (Štrkalj, Arsenić, Boban, Vojnović i Matas), a još je jedino momčad Splita imala isti broj crvenih kartona.

Nadalje, na utakmicama Osijeka sveukupno je bilo 57.525 gledatelja što je u prosjeku 2.876, po čemu su Osječani četvrti, iza Hajduka, Dinama i Rijeke. Kada je riječ samo o domaćim utakmicama, naša je momčad treća s prosjekom 3.384 i nalazi se iza Hajduka i Rijeke.

Prosjek u gostima je 2.460 gledatelja na tribinama. Činjenica je da Osijek, nakon Slaven Belupa, ima po godištima svojih profesionalaca najikusniji igrački kadar s prosjekom od 25,7 godina, dok je najmlađa Lokomotiva (22,2).