Alen Petrović poručuje kako Osijek ne traži prinove, već istinsku nadogranju kvalitete svoje momčadi.

Dok su nogometaši Osijeka na zasluženom zimskom odmoru, koji će potrajati do 9. siječnja, najtraženiji čovjek u Gradskom vrtu ovih je dana sportski direktor Alen Petrović.

Jasno je da u ovo doba godine mnogi nastoje ponuditi svoje igrače Bijelo-plavima, a i naš prvoligaš pokazuje zanimanje za pojedince iz drugih sredina, pa je Petrovićev telefon prilično „užaren“. No, poznato je da se konkretnije informacije  na ovu temu objavljuju tek kada određeni posao bude završen.

Moram malo spustiti loptu na zemlju kada je riječ o našem igračkom kadru i njegovom mogućem osnaživanju. Mi smo u dobroj poziciji nakon jesenskog dijela sezone i ne moramo nikamo srljati kada je riječ o dovođenju pojačanja. Ići ćemo u tom smjeru da, ako dovedemo dva ili tri igrača, da to zaista bude prava nadogradnja na ono što već imamo. Postoje neke želje po tom pitanju, međutim, nikamo nam se ne žuri, niti smo u bilo kakvom nepovoljnom položaju, rekao je Petrović.

Već počinju pripreme za Europu

Osijek, dakle, želi osnažiti svoje redove prvenstveno u veznom redu, a razmišlja se i o jednom napadaču, možda i braniču, o čemu se također priča...

Nije isključeno da zapravo u svim linijama angažiramo po jednog igrača, ali to neće biti transferi samo da bismo nekoga doveli i zaoštrili konkurenciju u momčadi. Želimo s novim licima imati određeno jamstvo napretka na planu igre. S druge strane,ima tu još dosta naših igrača s kojima moramo obaviti razgovore glede produženja ugovora, a onda bismo u danima iza Nove godine pokušali realizirati poneko pojačanje. Kada o njima govorim, razmišljamo da bi ih bilo dobro sada angažirati nego, recimo, na ljeto kada bismo dosta rano mogli započeti novu sezonu, nadamo se u europskom natjecanju. Kada bi nam ti igrači, na koje ciljamo, došli već ove zime, sigurno bismo ih lakše uklopili u kolektiv i imali bismo dovoljno vremena da se već polako uigravamo i pripremamo za Europu. I još nešto, prijelazni rok službeno počinje tek 18. siječnja tako da u jednoj mirnoj atmosferi možemo razmišljati o tome što ćemo napraviti.

Klub ne ovisi o izlaznim transferima

Poraslo je zanimanje za igrače našeg prvoligaša, što i ne čudi uslijed rezultatskog uzleta i svega onoga pozitivnoga što je pratilo i prati Bijelo-plave od početka ove sezone. Sportski direkor o tomu kaže:

Već smo u zadnjih mjesec dana počeli dobivati ponude za Barišića, Baraća, Ejupija, Peroševića, Bobana... ali će Osijek u nekoj našoj viziji realizirati transfere kada to nama bude najviše odgovaralo. Imamo još puno toga za napraviti, a s vremenom će doći i do prodaje. Najvažnije je da Klub ovoga trenutka ne ovisi o izlaznim transferima kao ranijih godina, kada su se morali prodavati najbolji igrači da bi se preživjelo. Igrači će biti vezani dugoročnim ugovorima i Klub će biti taj koji će diktirati trenutak kada će se transferirati, pa i cijenu za svakog pojedinca. I za kraj, dakako, želim svima, a posebno našim vjernim navijačima, sretnu Novu godinu i da se zajedno veselimo novim klupskim uspjesima.