Prigodu su dobili svi Osijekovi nogometaši koji su otputovali u Kinu i pritom su ostavili dobar dojam

Hrvatska će protiv domaćina Kine igrati za treće mjesto na China Cupu, nakon što je izgubila od Čilea s 5:2 poslije izvođenja jednanaesteraca. Nakon 90 minuta igre rezultat je bio neriješen 1:1.

Dobre su nastupe, u svojim premijernim utakmicama za našu reprezentaciju, imali Mateo Barać, Nikola Matas, Antonio Perošević i Borna Barišić. Prva su trojica startala u početnoj jedanaestorici, dok je Barišić ušao u nastavku. Perošević je krajem prvog poluvremena opasnije zaprijetio „škaricama“ nakon čega Osječanin koji igra u redovima zaprešićkog Intera Jakov Filipović nije uspio svladati protivničkog vratara.

Šansu je u nastavku, sredinom drugog dijela, imao i Barišić nakon ubačaja Tudora s krilne pozicije, kada je pogodio vanjski dio mreže. U svakom slučaju, osječka je četvorka ostavila sasvim korektan dojam, opravdavši poziv izbornika Ante Čačića i uvrštenje u nacionalnu vrstu na ovom turniru.

U subotu za 3. mjesto

Čileanci su poveli golom Pinaresa u 18. minuti, a izjednačio je Andrijašević u 77. nakon asistencije Tudora. Prvak Južne Amerike imao je dosta šansi, no u više se navrata iskazao hrvatski vratar Livaković. Što se tiče „penala“, čileanski čuvar mreže Tosseli obranio je udarce Antolića i Marića, a jedini je precizan s bijele točke bio Pivarić dok su pogotke za protivnika postigli Vargas, Galdames, Beausejour i Ramos.

Finale između Islanda i Čilea je u nedjelju, 15. siječnja, u 8,30 sati po hrvatskom vremenu, dok će Kina i Hrvatska igrati za treće mjesto dan ranije, u istom terminu.