U petak su naši prvotimci dvostruki program, zbog dosadne kiše, odradili u dvorani sportskog centra.

Drugog dana priprema  osječkih nogometaša u Međugorju vremenske prilike su se promijenile u odnosu na one koje su Bijelo-plave dočekale po dolasku u Hercegovinu.

Vrlo ugodnih zimskih 10-ak Celzijevih stupnjeva pokvarila je dosadna kiša koja je padala cijeli dan, tako da su igrači dvostruki program odradili u teretani Sportskog centra Circle International. Vježbalo se pod budnom paskom kondicijskog trenera Marina Vučka, dakako po planu i programu kormilara Zorana Zekića.

Jutarnji trening sastojao se od vježbi snage, mobilnosti, aktivacije i stabilnosti te je bio usmjeren na prevenciju ozljeda (kroz kontrolu pokreta i program aktivacije) i na održavanje reaktibilnosti, odnosno brze reakcije živčano-mišićnoga sustava. Tijekom poslijepodnevnih aktivnosti igrači su radili u grupama, a naglasak je bio na podizanju anaerobnih kapaciteta.

Grnja „izludio“ protivnike

Na pripremama je odigrana i prva utakmica u kojoj, doduše, nisu nastupili nogometaši, nego oni koji ih treniraju i brinu o njima. Nažalost, na njoj se dogodila i prva ozljeda.

U dvoboju s pomoćnim trenerom Mariom Kuićem, stradalo je koljeno šefa stručnog stožera. No, nakon što su fizioterapeuti pregledali Zekićevo koljeno, ustanovili su da se radi o lakšoj ozljedi koja neće remetiti plan priprema.

Dakle, "prijateljski" ogled imali su članovi stožera. U neizvjesnoj i napetoj utakmici nije bilo pobjednika te je završila neodlučenim ishodom 6:6!

Na terenu je briljirao nezaustavljivi Ronald Grnja koji je svojim potezima i golovima „izluđivao“ protivnike, potvrdivši kako ne stoji teza da se radi o vječnom talentu!

Navečer su treneri i njihovi suradnici posjetili međugorsko svetište i nazočili svetoj misi. Pomolili su se i za dobre vremenske prilike, tako da u subotu, nakon jutarnjeg treninga u teretani, popodnevni trening planiraju odraditi na zelenim terenima sportskog centra.

A prognoza za taj dio Hercegovine kaže da bi trebalo biti pretežno vedro....