Naša je reprezentacija igrala neriješeno 1:1 s Kinom koja je na kraju bila uspješnija u raspucavanju s bijele točke.

Hrvatska nogometna reprezentacija, za koju su nastupili većinom igrači iz domaćeg prvenstva, poraženi su u susretu za treće mjesto na China cupu u Nanningu. Kao i protiv Čilea, naša je nacionalna vrsta izgubila nakon izvođenja jedanaesteraca, ovaj puta od Kine rezultatom 3:4.

Prethodno je tijekom 90 minuta rezultat bio neriješen 1:1, uz napomenu da su Kinezi uspjeli izjednačiti u 88. minuti. Prethodno je Hrvatska bila puno bolja i opasnija, a imala je i vodstvo golom Luke Ivanušeca iz 36. minute.

Dvije lijepe situacije za udarac imao je osječki kapetan Borna Barišić, međutim, nije uspio svladati domaćeg vratara.

U izvođenju „penala“ kineski su nogometaši ipak bili smireniji i precizniji, a Čačićevi su izabranici imali dva neuspjela pokušaja s bijele točke. 

Perošević pogodio gredu

Osječki prvotimac Antonio Perošević je pogodio gredu od koje se lopta odbila na gol liniju i nije završila u mreži, a kineskog vratara nije uspio svladati niti Josip Mišić. 

Barišić je igrao od prve minute i na terenu ostao sve do istjeka 90. minute, Perošević je ušao u 65., a Nikola Matas u 80. minuti. Mateo Barać ovaj puta nije igrao. Sutra će o pobjedniku China Cupa odlučivati Island i Čile.

Po svemu smo zaslužili pobjedu u ovoj utakmici jer smo bili puno bolje. Nažalost, nesretno smo primili taj pogodak u završnici i onda opet izgubli na jedanaesterce. Bili smo dosta agresivni, pritiskali i stvarali šanse, a Kinezi gotovo da se i nisu približili našim vratima. Dobro smo odradili obje utakmicu i mogu reći da sam zadovoljan, izjavio je hrvatski izbornik Ante Čačić