Dosad se najviše radilo na unaprijeđenju igre u napadu, a to će i nadalje ostati naglasak u pripremama.

Nogometaši Osijeka vratili su se s uvodnog dijela zimskih priprema koje su odradili u Međugorju. Kao što je poznato, Osječani su u Hercegovinu otputovali nakon samo tri dana koliko su proveli u Gradskom vrtu od prvog okupljanja u ovoj godini jer u našem gradu nisu imali mogućnost normalno trenirati.

U Sportskom centru Circle International pronašli su sve ono što im je bilo potrebno za nesmetan rad i planirane aktivnosti, a trener Zoran Zekić po povratku je iskazao potpuno zadovoljstvo.

Zaista je sve proteklo u najboljem redu. Neke sitne probleme s virozama smo brzo prevladali, a igrači su ispunili sve ono što smo pred njih stavili u smislu zadataka bilo koje vrste. Angažman je bio neupitan, tako da nemam nikakvih zamjerki, naprotiv. Što se nekih tehničko-taktičkih stvari tiče, mogu reći da smo nekih 70 posto posvetili organizaciji igre i napadu, u odnosu na 30 posto onoga što smo radili na stabilizaciji i uigravanju obrane. Jasno je da u nekim stvarima želimo unaprijediti ono što smo prezentirali tijekom prošle jeseni jer sam više puta i tada isticao da imamo prostora za napredak i određene pomake. To se pokazalo i kroz ovaj dosadašnji rad, rekao je osječki kormilar.

U subotu opet na put

Igrači su dobili dva slobodna dana, no već u subotu ponovno će  se pozdraviti sa svojim ukućanima i prijateljima jer slijedi odlazak na središnji dio priprema kojega će Bijelo-plavi odraditi u španjolskoj Marbelli. Tamo ih očekuje i niz vrlo jakih provjera koje su uspjeli dogovoriti...

Protivnici su zaista kvalitetni i ti će nam susreti biti dobar pokazatelj na čemu još trebamo raditi da bismo dosegnuli određenu razinu kojoj težimo. U prvim utakmicama još ćemo kombinirati momčad i priliku pružati svim igračima, a onda ćemo kasnije vidjeti tko će dobiti veću minutažu u preostalim dvobojima. Očekuju nas ne samo prijateljski ogledi nego i nastavak planiranoga kroz redovite treninge. Ne sumnjam da će im dečki pristupiti s jednakom ozbiljnošću kao što je to bilo i u Međugorju.

Nova lica moraju biti pojačanja

Poznato je da se među navijačima ovih dana uglavnom komentira koga bi to Osijek mogao dovesti u prijelaznom roku i s kojim igračima osnažiti svoje redove uoči nastavka sezone. No, Zekić se time ne opterećuje, nego je koncentriran na kadar koji mu je trenutno na raspolaganju:

Znam da bi navijači htjeli da iz dana u dan budemo što jači, to je uostalom i naša želja, ali ne donosimo ishitrene odluke. Stav je i predsjednika i sportskog direktora, pa i mene osobno, da ne dovodimo nova lica samo da bi nam konkurencija bila zaoštrena na pojednim mjestima u momčadi, nego da to zaista moraju biti istinska pojačanja. Dakle, oni koji čine razliku na terenu. Ne završavaju se takvi poslovi ni lako ni brzo, pa je uvijek nužno imati strpljenja u pregovorima. No, imamo mi i ovako kvalitetnu momčad koja je to dokazala u prvoj polusezoni, da nije tako ne bismo bili treći u Ligi i među četiri najbolja u Kupu Hrvatske, zaključio je Zekić.