Prvi dojmovi iz Marbelle su odlični, a odmah kreće i serija jakih kontrolnih utakmica.

Nakon vrlo ugodnog leta iz Budimpešte za Malagu, koji je potrajao nešto više od tri sata, nogometaši Osijeka stigli su na jug Španjolske, u Marbellu, gdje će odraditi završne zimske pripreme za nastavak sezone.

Osječani će u ovom lijepom i atraktivnom turističkom odredištu, koje je prava „meka“ i za brojne sportske klubove, ostati dva tjedna, a već prvi dojmovi su i više nego pozitivni. Smještaj u hotelu „Guadalmina“ je vrhunski sa svim pratećim sadržajima, a i što se terena tiče, sasvim je izvjesno kako će Bijelo-plavi imati maksimalne uvjete za kvalitetan rad. U to se uklapa i vrlo ugodna temperatura zraka, budući da je trenutni dnevni prosjek ovdje oko 16 Celzijevih stupnjeva.

Trener Zoran Zekić sa svojim je suradnicima na put poveo ukupno 26 igrača, među kojima su trojica vratara. Do 11. siječnja u Sportskom kampu Marbella pripremat će se: Mikulić, Malenica, Žitnjak, Barać, Džolan, Leko, Lukić, Šimunec, Matas, Lončar, Barišić, Marin, Lesjak, Pušić, Petrovikj, Vojnović, Mioč, Knežević, Lopa, Lulić, Škorić, Boban, Ejupi, Grgić, Perošević i Špoljarić

Ćorluka predvodi bivšeg ruskog prvaka

U nedjelju će, praktički odmah po dolasku, Osječani odigrati i prvu kontrolnu utakmicu. Protivnik će im biti dvostruki prvak Rusije i šestorostruki osvajač tamošnjeg nacionalnog kupa, Lokomotiv iz Mosve.

To je momčad koja je trenutno na desetom mjestu jake ruske Premier lige i u svojim redovima ima veliki broj stranaca među kojima je i hrvatski reprezentativac Vedran Ćorluka. Koliko je cijenjen u toj sredini, najbolji govori činjenica da je upravo on – kapetan Lokomotiva.

Zekić je odlučio kako će u prvoj provjeri u Španjolskoj prigodu opet dati svim raspoloživim igračima, među kojima neće biti lakše ozlijeđeni Barišić. To znači da će u dva poluvremena nastupiti i dvije različite postave, a susret počinje u 16 sati.

Možete ga uživo pratiti putem streama na našoj stranici.

Pratite pripreme na našem Instagramu

Kako bi svim navijačima približili događanja u Marbelli, osim video prijenosa svih utakmica, na Instagramu se svakodnevno ažurira Instagram Story. Prateći nas na instagram.com/nkosijek doživite Marbellu iz igračkog kuta.

Veliki pozdrav svima iz sunčane Marbelle!