Prvi klupski strijelac je propustio samo jedan trening, a dr. Ivan Lovrić brzo i uspješno rješava sve problematične situacije.

Opet smo imali prekrasan, sunčani dan u Marbelli. Dakako, igrači su ga iskoristili na način da su na visokoj razini odradili oba treninga, predviđena za ponedjeljak. Prijepodnevne su aktivnosti bile usmjerene na brzinu, eksplozivnosti i agilnost, na čemu trener Zoran Zekić posebno inzistira. U popodnevnim satima radilo se uglavnom na tehničko-taktičkim elementima, uz pomoćnu igru na četiri mala gola. Suigračima se tada priključio i Muzafer Ejupi koji se nakon ogleda s Lokomotivom požalio na ozljedu desnog zgloba i koljena. Uz puno leda, zglob je brzo saniran, a što se koljena tiče, naš prvi strijelac je osjetio zatezanje i bol, međutim, normalno je odradio trening i trebalo bi i nadalje biti sve u redu.

Barišića čeka pregled ultrazvukom

Izvan stroja nam je još jedino kapetan Borna Barišić koji je trčao krugove oko središnjeg terena Sportskog centra, a u utorak će obaviti liječnički pregled, odnosno ultrazvukom će biti utvrđeno kakvo mu je trenutačno stanje s koljenom. Svi se nadamo da će Barišić vrlo brzo biti na dispoziciji stručnom stožeru, kako ne bi propustio važan dio priprema za nastavak sezone. Kada je riječ o Benediku Mioču, ozljeda glave je sanirana, a pokazalo se koliko je bitno uz momčad imati iskusnog i pouzdanog liječnika kakav je prof. prim. dr. sc. Ivan Lovrić. Voditelj Zavoda za traumatologiju osječkog KBC-a već je dugi niz godina na dispoziciji našem prvoligašu. Njegovo znanje i iskustvo su od neprocjenjive važnosti, a kada se uz to još i veže emocija koju ima prema Klubu, jasno je koliko ga svi uvažavaju i respektiraju.

Ćorluka i Rusi pohvalili Osječane

Stručni stožer je ukratko analizirao prvu provjeru u kojoj je Osijek bio ravnopravan takmac ruskom Lokomotivu, a u drugom poluvremenu i bolji. Susret je, ovaj puta kao gledatelj, pratio i kapetan moskovske momčadi, hrvatski reprezentativac Vedran Ćorluka koji nam je rekao kako su i dojmovi Rusa i njihova stožera o kvaliteti Bijelo-plavih bili vrlo pozitivni. Inače, pričao nam je popularni „Čarli“ dosta toga o aktualnostima iz ruskog nogometa, vrlo velikim ulaganjima u klubovima s kojima će Osječani igrati u nastavku priprema u Španjolskoj – Rubinu i Spartaku. Lijepo je čuti kada nas drugi hvale, kao što je zadovoljstvo i trenirati u okruženju takvih klubova te zaigrati protiv njih.

Godi nam i spoznaja da su se i oni informirali o Osijeku, kao što i naši treneri, u pripremi svake utakmice, prikupljaju korisne informacije o svakom protivniku. Svi se iskreno nadamo, zapravo u to uopće ne sumnjamo, da će naš prvoligaš već od idućega ljeta imati priliku igrati i službene europske susrete, pa će nam i ovi prijateljski – zasigurno dobro doći i u toj pripremi za novi izlazak na međunarodnu scenu. Zato se u Marbelli „priprema teren“ za sve ono što će Zekićeve izabranike očekivati u nastavku sezone, a sve su misli već sada usmjerene na dvoboje s Rijekom, i u Prvenstvu i u Kupu Hrvatske.