S klubom iz Praga Osijek je igrao u jesen 2000. godine u 3. kolu Kupa UEFA i te će nam utakmice uvijek ostati u sjećanju.

Iza nas je i treći dan priprema našeg prvoligaša u Marbelli. Najvažnija vijest tijekom utorka bila je vezana uz liječnički pregled Borne Barišića u ovdašnjoj bolnici. Ultrazvukom je utvrđeno kako je manja ruptura koljena zarasla i da nema naznaka neke nove upale pa se kapetan napokon priključio treninzima. Još od povratka iz Kine, gdje je nastupao za reprezentaciju Hrvatske, Barišić je bio izvan stroja, u poštednom režimu rada, no ima još dovoljno vremena do početka proljetne polusezone da bi spreman dočekao nastavak prvenstvene utrke u HNL-u i polufinalne dvoboje Kupa s Rijekom. Sada su svi igrači na dispoziciji stručnom stožeru, a nadamo se da novih ozljeda neće biti i da će svi zdravi dočekati službene nastupe.

Zekić ukazao na pogreške

Trener Zoran Zekić odlučio je malo odmoriti momčad, pa je utorak prošao bez prijepodnevnog treninga. Umjesto njega, upriličena je video analiza dobrih i loših stvari u ogledu s moskovskim Lokomotivom koju nam je omogućio MaxiSport. tv našeg Osječanina Krune Petrića. Zekić je iznova ukazao svojim izabranicima na propuste prilikom suparničkih centaršuteva s krilnih pozicija, inzistirajući na boljem obrambenom postavljanju te većoj odgovornosti i koncentraciji u takvim situacijama. Činjenica je, naime, da je Osijek oba pogotka protiv Rusa primio olako, na način koji se ne bi smio ponavljati u idućim utakmicama.

Stigao i Pellegrini s Kinezima

U Marbellu je stigao i kineski Hebei China Fortune, a prava je zvijezda u njegovim redovima argentinski napadač Ezaquiel Lavezzi, nekadašnji centarfor PSG-a koji navodno u Kini zarađuje 10 milijuna eura godišnje. Još je poznatije ime trener Kineza, Čileanac Manuel Pellegrini koji je, između ostalih, vodio i Real Madrid i Manchester City. Oni također treniraju na terenima ovdašnjeg velikog nogometnog Centra, tek dvadesetak metara od Osječana. Nama je, pak, od velike koristi Mađarica Reka Vidats koja nam je i službeno „domaćica“ u Marbelli i brine o svim tehničkim detaljima našega boravka na jugu Španjolske. Riječ je o bivšoj trostrukoj juniorskoj prvakinji Europe u tenisu, kasnije profesionalki koja je nekada nastupala na svim Grand Slam turnirima, a sada je već duže vrijeme u Španjolskoj. Sa svojim kolegom Manuelom Osječanima je stalno na dispoziciji, nazočna je i na svakom treningu, odgovorno i susretljivo odrađujući svoju zadaću prema Bijelo-plavima.

Nakon 16 godina – opet protiv Pražana

A srijeda nam donosi utakmicu protiv starih znanaca, praške Slavije. Osijek je u jesen 2000., u vrijeme svojih najvećih europskih uspjeha, igrao upravo s crveno-bijelima iz glavnog grada Češke u 3. kolu tadašnjeg Kupa UEFA. U Gradskom vrtu je bilo 2:0 za našeg prvoligaša, koji je sve do 90. minute uzvratnog ogleda u Pragu imao rezultat koji bi mu omogućio proljeće u Europi. No, u samom finišu, u sudačkoj nadoknadi vremena, Osječani su dvaput kapitulirali  i na kraju izgubili s 5:1. Na veliku žalost i razočaranje više od tisuću svojih navijača koji su ih pratili na tom gostovanju, kao i naših brojnih sugrađana koji su tu utakmicu gledali u izravnom TV prijenosu. Dakle, nakon više od 16 godina, Osijek i Slavia ponovno će igrati, ovaj puta u prijateljskom ogledu u Coinu koji je 35 kilometara udaljen od Marbelle. Susret počinje u 16 sati i možete ga pratiti u online stream prijenosu.

Pratite pripreme i na našem Instagramu

Kako bi svim navijačima približili događanja u Marbelli, osim video prijenosa svih utakmica, na Instagramu se svakodnevno ažurira Instagram Story. Prateći nas na instagram.com/nkosijek doživite Marbellu iz igračkog kuta.