Bijelo-plavi su protiv praške Slavije, uz pobjedu, pokazali dosta dobrih stvari u igri.

Iza nogometaša Osijeka je druga kontrolna utakmica na pripremama u Marbelli. Bijelo-plavi su u srijedu bili bolji od praške Slavije, našeg starog znanca iz 2000. godine, kada smo međusobno igrali u Kupu UEFA.

Ne može se baš reći da im je Osijek uzvratio za tadašnju eliminaciju iz Europe jer je ovo ipak bila prijateljska utakmica, ali je uvijek lijepo pobijediti, makar se i ne radilo o službenom nastupu. Bilo je,dakle, 2:1 za Zekićeve izabranike u prilično zanimljivih i sadržajnih 90 minuta. 

Mogu biti zadovoljan, posebno prvim poluvremenom jer smo ipak igrali s vrlo dobrim protivnikom koji je i agresivan i okomit, jak u pritisku, a mi smo mu odgovorili na isti način, pa i bolje u pojedinim razdobljima susreta. Doduše, ne smijemo, opet, onako naivno primiti gol što nam se, eto, ponavlja. No, bili smo razigrani u sredini, stvarali smo šanse i bilo je dosta stvari koje mogu pohvaliti, rekao je Zoran Zekić.

Isprobane nove taktičke varijante

U drugih 45 minuta igrala je posve nova jedanaestorica, a i tada je bilo puno prigoda s obje strane, tako da je moglo biti i puno više pogodaka...

Malo je to bio divlji nogomet u nastavku, gdje smo izgubili kontrolu u sredini, pa nam je protivnik češće i prijetio. Imali smo u nekim trenucima dosta i sreće, ali imali su i oni jer su i naše prilike bile izrazite. Drago mi je da smo pobijedili, to je uvijek dobro i za atmosferu i za samopouzdanje igrača.

Zekić je isprobao i neke nove taktičke varijente, pa su Pušić i Knežević zaigrali na bočnim pozicijama, dok je Vojnović bio centralni napadač. I to je prilično dobro funkcioniralo.

Mogu reći da su naša dva veznjaka uspješno odgovorila takvim zadaćama i donosili su nam višak u sredini terena što nam je nerijetko omogućilo i prigode pred suparničkim vratima. Što se tiče Aljoše, vrlo sam zadovoljan kako je reagirao u novoj ulozi i sve ozbiljnije razmišljam da ga češće koristim u „špici“. Iskusan je, može istrpiti duel-igru, u stanju je zadržati loptu u nogama, uz to i odlično igra glavom.

I Sakalj zadovoljan viđenim

I ovu je utakmicu, baš kao i protiv Lokomotiva, uživo došao pogledati potpredsjednik Uprave našeg prvoligaša Ferenc Sakalj koji također ne skriva  zadovoljstvo spoznajom da Osijek izgleda sve bolje.

Obišao je Osječane i u hotelu „Guadalmina“, porazgovarao s direktorima Alenom Petrovićem i Hrvojem Barišićem te šefom stručnog stožera, a iz svake njegove rečenice je vidljivo koliko je i osobno posvećen tome da Bijelo-plavi u Marbelli imaju sve što im je potrebno za maksimalno učinkovite i kvalitetne pripreme.

Sljedeću provjeru naša će momčad imati već u subotu, 4. veljače, kada će s druge strane terena biti ruski prvoligaš Rubin iz Kazana. 

Foto: SK Slavia Praha