Bivši kapetan Bijelo-plavih pohvalno se izrazio o igrama Osječana i poželio im puno uspjeha u nastavku sezone.

Domagoj Vida, bivši kapetan Osijeka i standardni hrvatski reprezentativac, koji je u Marbelli na pripremama s kijevskim Dynamom, koristi slobodno vrijeme da bi obišao Bijelo-plave i posjetio ih u njihovom hotelu „Guadalmina“. Dakako da je to bila prigoda da popričamo s igračem koji je uvijek bio omiljen među svima u Gradskom vrtu i ljubimac osječkih navijača. Kako nam je rekao, Osječani su ga ugodno iznenadili...

Inače baš i ne volim igrati protiv bivših klubova, nekako imam mučan osjećaj, ali je ipak bio prijateljski ogled, pa nema posebnih tenzija. Vidi se da je to puno bolji i jači Osijek u odnosu na prethodne sezone kada se momčad borila za opstanak. Naravno da mi je drago što je moj bivši klub odmah iza Rijeke i Dinama i vjerujem da može sačuvati treće mjesto, a želim mu uspjeh i protiv Riječana u Kupu. Zekić radi dobar posao, no navijači moraju biti strpljivi kada je riječ o borbi za trofeje. Ne može se baš sve promijeniti u samo jednoj sezoni, rekao je Vida.

„Možda i odem iz Dynama“

Što se tiče njega i Dynama, Domagoj je već četiri godine u Kijevu, ali nije sigurno da će tamo i ostati. Razgovori o tomu će uslijediti kada se trenutno drugoplasirana momčad ukrajinskog prvenstva vrati iz Marbelle. Ugovor mu traje još godinu dana, ali je upitno hoće li ga odraditi do kraja.

Uvijek sam imao korektan odnos s našim gazdom Surkisom i želim donijeti odluku u dogovoru s njim. Imao sam određenih ponuda, međutim, nisu mi bile dovoljno primamljive da bih ozbiljnije razmišljao o odlasku. Vidjet ćemo idućih dana hoće li se možda nešto i zakotrljati u tom smislu, mogućeg transfera. Inače, zaista mi je lijepo u Kijevu, ljudi me vole i cijene, a i meni se tamo sviđa. Što se momčadi tiče, klub je prodao neke od najboljih igrača i to se osjeti na rezultatima.

Osvrnuo se Vida, pritom, na eliminaciju iz Lige prvaka, ističući kako je to bilo razočaravajuće za Kijevljane koji su ipak više očekivali u konkurenciji Napolija, Benfice i Bešiktaša.

Nitko nas u tim susretima nije nadigrao, zato nam je i krivo što smo zauzeli posljednje mjesto u skupini i ispali iz Europe. Mogli smo i morali bolje, a da je tako svjedoči i ona zadnja utakmica u kojoj smo „pomeli“ Bešiktaš sa 6:0! Iako ne treba smetnuti s uma da trener Rebrov uvodi sve više mladih igrača i daje im šansu, pa teško možemo ove sezone u Prvenstvu uhvatiti korak sa Šahtarom koji nam sada bježi 13 bodova.

„Ukrajince moramo najozbiljnije shvatiti“

Uskoro će Hrvatska u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo igrati protiv Ukrajine, 24. ožujka u Zagrebu. Vida upozorava da to neće biti laka zadaća:

Oni se nisu baš iskazali na EURU u Francuskoj, ali isto tako stoji da pod vodstvom Ševčenka nisu doživjeli poraz, pa ih moramo najozbiljnije shvatiti. Imamo dva boda više od njih, pruža nam se prigoda da ta razlika nakon utakmice u Maksimiru bude osjetnija i nadam se tome. Imamo zaista dobru reprezentaciju, bili smo sigurni u prethodnim dvobojima i zasluženo smo vodeći, ali se ne smijemo uljuljkati jer posao još nije završen. Osim toga, napokon ćemo igrati pred publikom, što će nam biti dodatna obveza da pružimo maksimum.

S druge strane terena, ili na klupi,  tada će najvjerojatnije  biti i Vidini klupski suigrači Yarmolenko, Rybalka, Khacheridi, Tsyhankov, Harmash, Sydorchuk, Besedin...

Vidjeli ste i sami da su to zaista dobri igrači. Kapetan Yarmolenko je posebno opasan, njega želi puno jakih europskih klubova, ali ga Dynamo neće samo tako prodati, nego će to biti vrlo unosan transfer.

Vida je u Marbelli posebno razveselio mladog ekonoma našeg prvoligaša Željka Vinceka kojemu je poklonio dres višestrukog prvaka Ukrajine, dakako sa svojim brojem 24 na leđima.