Bijelo-plavima je podjednako važno sačuvati vlastitu mrežu, ali i pokušati zatresti onu suparničku.

Nema nikakve sumnje da bi najljepši rođendanski poklon Nogometnom klubu Osijek, našoj momčadi, stručnom stožeru i navijačima bio pozitivan rezultat u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa Hrvatske, koja Osječane očekuje ove srijede (18,30) na Rujevici.

Tomu se Bijelo-plavi i nadaju, bez obzira što prihvaćaju ulogu koju si je Rijeka priskrbila svojim dosadašnjim rezultatima i liderskom pozicijom na prvenstvenoj ljestvici u HNL-u, pa je stoga i u statusu favorita. No, može se  naš prvoligaš i s Kekovim izabranicima upustiti u pravu borbu na terenu, kakva je nedavno bila i u Gradskom vrtu, kada se igralo za bodove. Vidjeli smo odličan nogomet, s puno golova, prigoda i svega onoga što krasi jedan pravi nogometni derbi. Nadamo se i vjerujemo da to Osijek može ponoviti i na travnjaku svoga protivnika, a da na kraju bude zadovoljniji rezultatom...

Koncentracija mora biti maksimalna

Možda smo već i dosadni u ponavljanju činjenice da je Rijeka ove sezone zaista i suverena i vjerojatno nikad bolja, što uostalom potvrđuju njezini nastupi i dosadašnji učinak, no znate i sami da je u Kupu uvijek sve moguće. Dvije su utakmice u pitanju, tako da je ovaj riječki ogled samo „prvo poluvrijeme“, ali vrlo bitno za obje momčadi. Osječanima će u svakom slučaju biti važno postići pogodak jer gol u gostima ima dvostruku vrijednost prije uzvrata. Naravno da to nije lako i da će podjednako važno biti i sačuvati vlastitu mrežu, a to je možda još i teža zadaća od one napadačke.

Ne smijemo ponoviti pogreške iz prijašnjih dvoboja s njima. Koncentracija nam mora biti maksimalna, a što se tiče pristupa, jasno je da nam je ogroman motiv ostvariti što bolji rezultat i približiti se ulasku u finale. Svakako ćemo nastojati biti što konkretniji i u igri prema naprijed, poručio je iskusni osječki veznjak Josip Knežević.

Pune tribine su dodatni motiv

Dok čekamo utakmicu, čitamo i slušamo kako će tribine malog stadiona na Rujevici biti sasvim ispunjene, što bi zapravo bilo normalno i zbog značaja samoga ogleda, kao i zbog svega onoga što su Riječani ostvarili od ljeta prošle godine, pa do kraja veljače. To će biti veliki motiv ne samo domaćinu, nego i Bijelo-plavima.

Svi volimo igrati u takvom ambijentu. Domaćin će, ne sumnjam, dati sve od sebe, a i mi se moramo maksimalno potruditi da ga neutraliziramo i zaustavimo. U svaki susret ulazimo sa željom da budemo bolji od suparnika, tako je i ovaj puta, bez obzira na njegovu objektivnu kvalitetu koja je svima poznata. Moramo vjerovati u sebe, odigrati najbolje što možemo u ovom trenutku i s takvim pristupom započeti i završiti utakmicu. Siguran sam da i nas Rijeka respektira, što naša momčad svakako i zaslužuje, dodao je Knežević.