Pobjedom u predstojećem derbiju Osječani bi vratili samopouzdanje i mirnije čekali svaku sljedeću utakmicu.

Na konferenciji za novinare u Gradskom vrtu nije se previše pričalo o kup-susretu s Rijekom na Rujevici, nego je u fokusu svih nazočnih još jedan derbi, ovaj puta s Hajdukom u borbi za bodove. Trener Zoran Zekić nije otkrivao s kojim će igračima započeti utakmicu, jedino je spomenuo kako će se u konkurenciju, najvjerojatnije, vratiti oporavljeni Matas, a kaznu zbog isključenja u Kranjčevićevoj je odradio Škorić.

Naš je plan da budemo agresivni, da napadnemo i pritišćemo goste. Dakako, nešto ovisi i o protivniku i njegovoj izvedbi. Naravno da nam nije baš ugodno nakon tri uzastopna poraza jer se sada osjeća i određeni rezultatski pritisak. No, igramo kod kuće protiv velikog protivnika koji nam bježi tri boda i imamo dodatnu obvezu. Probat ćemo u tim našim nastojanjima biti pametni i strpljivi. Ne zaboravimo da utakmica nije sprint, da traje 90 i nešto minuta. Očito da smo imali određenu psihološku barijeru u prethodnim susretima, sigurno nismo zaboravili igrati nogomet, ali smo smetnuli s uma kako smo jesenas došli do nekih stvari. Možda smo se malo uljuljkali nakon priprema i onih dobro odigranih utakmica u Španjolskoj. Moramo se vratiti onom pristupu, entuzijazmu i vjeri u sebe, koju smo imali tijekom jesenske polusezone, rekao je osječki kormilar.

Barišić ne dvoji oko ishoda

Na konferenciji za novinare bio je i kapetan osječkog sastava Borna Barišić koji je priznao da nije bio na svojoj prepoznatljivoj razini u ogledima s Rijekom i Lokomotivom, što je zasigurno posljedica i propuštenog, bitnog dijela priprema:

Nije me bilo u kadru u onih uvodnih 14 dana, što mi je nedostajalo u ovim dosadašnjim utakmicama. No, osjećam se bolje i dižem se u formi i vjerujem da će to biti sve bolje. Isto tako treba imati na umu da smo odigrali dvije utakmice s Rijekom, a već dugo u HNL-u nije bilo tako dobre i dominantne momčadi poput njihove. I zato mislim da ne trebamo biti u panici nakon dva poraza od njih, posebice jer nas, po meni, nisu „razbili“ ni u Gradskom vrtu, ni na Rujevici. Mislim da smo jedino zakazali protiv Lokomotive. Sada imamo priliku prekinuti lošu seriju i pobjedom se vratiti na onaj kolosijek na kojem smo donedavno bili. Osobno ne sumnjam da ćemo odigrati dobro s Hajdukom i osvojiti bodove. Ne može se igrati presing svih 90 minuta, ali smo u stanju pritisnuti protivnika i ostvariti ono što želimo. Hvala našim navijačima koji nas bodre, posebno onima koji su bili u Zagrebu i Rijeci, računamo da ćemo imati značajnu podršku i u nedjelju. Ostavit ćemo srce na terenu i nadam se kako ćemo kasnije podijeliti sreću i zadovoljstvo s onima koji nas bodre s tribina.

Riješiti se sputanosti, poručuje Vojnović

Iskusni osječki prvotimac Aljoša Vojnović je napomenuo kako dvoboji s Hajdukom uvijek imaju predznak i epitet derbija, ističući da je tako bilo i kada se Osijek borio za opstanak.

Posebnu čar daje spoznaja da se ove dvije momčadi bore za treću poziciju, pa će na terenu stoga biti još i žešća bitka. Ne znam gdje smo „zapeli“ nakon zaista dobro odrađenih priprema u Marbelli. Da to znamo onda bismo sigurno nešto promijenili u prethodnim susretima. Međutim, pruža nam se u nedjelju zaista lijepa prilika da sve opet okrenemo u našu korist. Srećom pa igramo svaka tri, četiri dana tako da brzo imamo priliku isprati gorak okus iz prijašnjih poraza. Nekako imam osjećaj da je i publika kod nas nekako „najnapaljenija“ kada se igra protiv Hajduka. Mislim da smo podjednake kvalitete, nema nikakvog straha, igramo kod kuće, svjesni da pobjedom možemo puno toga dobiti. Jedna dobra utakmica apsolutno nas vraća na pravi put i zato trebamo bodove u derbiju. Ne trebamo pričati o nekakvoj borbi, srčanosti, motivu, to se sve mora podrazumijevati, ali vjerujem da bismo bolje izgledali da smo mirnije ulazili u susrete koje smo, eto, izgubili. Bili smo sputani i sada taj problem moramo riješiti. Ako ćemo raditi na terenu ono što smo uigravali, ne sumnjam da ćemo na kraju slaviti, rekao je Vojnović.