Osječani su tri puta ove sezone pobjeđivali Slaven Belupo i uvijek je to bilo s jednim golom razlike.

Podsjećajući se dosadašnjih utakmica Slaven Belupa i Osijeka u ovoj sezoni, moglo bi se zaključiti da Bijelo-plavi imaju „recept“ za Kopićevu momčad. Tri puta su osječki i koprivnički prvoligaš odmjerili međusobno snage, a Zekićevi su izabranici u svakom susretu ostvarili pobjedu. Dvaput je to bilo u borbi za bodove, a jednom u okviru četvrtfinala Kupa Hrvatske. To je činjenica, no isto tako, vrijedi napomenuti da su pobjede Osječana redovito bile izražene s jednim golom razlike. To znači da Koprivničani baš i nisu lak zalogaj, uostalom, nikada i nikome nisu ni bili. Stoga treba očekivati tešku zadaću za naše nogometaše pred koje je stručni stožer postavio samo jednu zadaću – ponoviti nastup iz prošlog kola i derbija s Hajdukom. Ukoliko bi Osijek opet bio na toj razini, domaćin bi mu se teško mogao suprostaviti, uz sav respekt prema „Farmaceutima“.

Nametnuti se od početka utakmice

Poznato je da će, u odnosu na startnu jedanaestoricu iz ogleda sa Splićanima,u Koprivnici izostati Knežević i Boban, a na ovo gostovanje nije otputovao ni Perošević. To Zekiću sužava određena rješenja u napadačkoj formaciji, ali nema nikakvog kukanja. Kako je kormilar Osijeka izjavio i prije polaska u Podravinu, razmišlja isključivo o onim igračima koji su mu na raspolaganju, a među njima su i dvojica mladića iz druge momčadi, Marin i Lončar. Ne bi bilo preveliko iznenađenje da ovaj drugi čak i zaigra od prve minute, posebice nakon dobrih igara koje je pružao na pripremama u Španjolskoj. Ono što Zekić očekuje to je, prvenstveno, maksimalan angažman od samog početka susreta u kojem će njegova momčad biti odlučna, agresivna i napadački orijentirana. Za očekivati je da će i domaćin krenuti na isti način, budući da još nije pobijedio u nastavku sezone, a nije uspio doći ni do pogotka u dvobojima s Dinamom, Splitom i Istrom. 

Navijači su motiv više

Opet je izvjesno da će Osijek na Gradskom stadionu imati potporu svojih navijača, a to je igračima uvijek i obveza, a ne samo motiv više. Bit će zasigurno važan ulazak u utakmicu jer dosta toga ovisi o tomu tko će se nametnuti na sredini terena i diktirati ritam igre. S Hajdukom smo hvalili vezni red Osječana koji je bio dominantan u odnosu na protivnika, a sada bi to trebalo ponoviti. Što se, pak, napada tiče, Ejupi uvijek i svakome može zabiti, a Zekić će i ovaj puta inzistirati da mu se što više suigrača priključuje u završnici. Nakon subotnjeg remija u derbiju između Hajduka i Rijeke, naš prvoligaš opet ima prigodu preskočiti Bijele na prvenstvenoj ljestvici, dakako, ukoliko bi i četvrti puta u ovoj natjecateljskoj godini svladao Slaven Belupo.