NK Osijek na gostavanje u Kranjčevićevu ide pokušati osvojiti tri boda, no kako kaže trener Šušak, to će biti misao s kojoj se namjerava ulaziti u svaki susret do kraja sezone. Podcjenjivanju nema mjesta, jer Zagrebov bodovni saldo dovoljno govori o tome koliko je ozbiljan protivnik u pitanju.

Tijekom tjedna odigrana je prijateljska utakmica protiv Grafičara, a ona je nažalost donijela neke ozljede. Ako se doda tu i ona kapetana Kurtovića, koju je doživio protiv Dinama, situacija ipak nije više tako bajna kao prošli tjedan. No, većina igrača koji su nastupili protiv Dinama su u konkurenciji. Trener je to malo bolje objasnio:

„Dogodilo se nekoliko ozljeda, prije svih Sashe Aneffa, koji neće nastupiti ovu utakmicu. Na susretu protiv Grafičara dogodile su se još ozljede Pavića i Špehara te oni također nisu kandidati za nastup. Kadar za susret je Mikulić, Lončarić, Bralić, Laštro, Platero, Špikić, Matas, Barišić, Čuljak, Vukobratović, Jamak, Škorić, Peev, Glavaš, Šorša, Mešanović, Perošević, Vojnović. Sastav vam ne mogu reći, ali sam pobornik one da se ne dira momčad koja igra dobro. Na tragu smo startne postave protiv Dinama, a očekuje se povratak Mile Škorića te respektiram i odlično drugo poluvrijeme Mešanovića.“

Što se tiče strategije, trener je bio siguran u jedno. Do kraja sezone slijedi velika borba te se podrazumijeva da treba uvijek pokušati tražiti tri boda. Navijači su uvjereni kako je upravo to pristup kakvim se dolazi do uspjeha i lijepo je bilo čuti da tako misli i Ivo Šušak:

„Naša strategija za ovu utakmicu, kao i svaku narednu, je pokušati uzeti sve. Ako ne sve onda pola, iako tu realno nije moguće, a ako ne možemo niti to, onda moramo časno položiti oružje. Naravno, puno toga će uvijek zavisiti i od suparnika."

Zagreb je prije sezone bio možda i glavni kandidat za ispadanje, no umjesto toga nalazi se u borbi za Europu. Ipak, Osijek ih je ove godine savladao dva puta, a prošli susret su završili čak s dva igrača manje. No, isto tako su momčad koju se ne smije podcijeniti, čemu u prilog govore rezultati, kao i činjenica da su se znali automatski oporaviti od teškog poraza. Takav dojam vlada i u stožeru:

„Zagreb respektiram, jer sam ga pratio kroz jesen, i ništa me kod njih ne može zavarati, pa čak niti utakmica s Lokomotivom. Takvi se dani dogode, a vidjeli smo da su se oni izdigli već iduću utakmicu i došli do pobjede u gostima. To dovoljno govori o ozbiljnosti te momčadi, kao i njihov bodovni saldo. Njihovi rezultati nisu slučajni i zaslužuju maksimalni respekt.“

Slično je razmišljanje i o dvije ovogodišnje pobjede: „Svaka nova utakmica je potpuno nova priča, nešto novo. Dvije momčadi u kontinuitetu mogu odigrati nekoliko utakmica i onda će bolja momčad doći do više pobjeda. No, u jednom susretu se može dogoditi svašta, netko može imati baš tada svoj dan, a mi ćemo se potruditi da u nedjelju to budemo mi. Jutros sam ponovno gledao susret s Dinamom i to me puni optimizmom. Dat ćemo sve od sebe da u Zagrebu budemo dobri, ako je moguće i odlični.“

Susret se igra u nedjelju, prvog dana mjeseca ožujka, s početkom u 15 sati, na stadionu u Kranjčevićevoj.