Zoran Zekić najavljuje određene promjene u sustavu igre i početnoj jedanaestorici.

Stigao je Zoran Zekić na konferenciju za novinare s jednim od najstandardnijih prvotimaca ove sezone, veznjakom Benedikom Miočem. Dakako, izvjestitelje je zanimalo kakva je situacija s igračkim kadrom uoči ogleda sa Splitom i što trener i jedan od njegovih najpouzdanijih izabranika očekuju od nedjeljnog dvoboja.

Škorić je u normalnom procesu rada, spreman će biti i Barišić, što ne vrijedi za Baraća i Lončara koji imaju većih problema s ozljedama zgloba i sigurno neće konkurirati za momčad. Vidjet ćemo kakva će biti situacija s Vojnovićem koji je osjetio nekakvu virozu te s Lesjakom i njegovim koljenom. Planiramo nešto promijeniti u sustavu igre, o tomu će dijelom ovisiti i izbor igrača s kojima ćemo startati od prve minute. Šimunec? Da, razmišljam i o njemu, solidno je odradio svoju minutažu u Maksimiru. U njegovom slučaju, nakon svih pehova koje je imao s ozljedama, najvažnije nam je da je zdrav i da nesmetano trenira. Polako ga vraćamo, odigrao je dosta utakmica za drugu momčad, sigurno će i kod nas dobiti priliku do kraja sezone. I ne sumnjam da će nam biti od koristi, budući da je igrama za Osijek II potvrdio da je zasigurno upotrebljiv na poziciji stopera, kazao je Zekić.

Pristup je jako važan

Iako u Gradskom vrtu gostuje pretposljednja momčad na tablici, Zekićev pristup je kao da se igra još jedan derbi...

Nadam se da smo svi svjesni kakva nas utakmica očekuje u nedjelju, bez imalo potcjenjivanja protivnika. Splićani su se ipak digli u nastavku sezone, imaju novog  trenera koji je donio očito i i novi pristup, bez obzira na njihove probleme na terenu i izvan njega. No, kada god igramo protiv momčadi koje su u takvoj situaciji sjetim se onih naših dana prije same privatizacije kluba. Želim reći - kada imaš volje i snage, mogu se prevladati i teškoće. Dakle, nitko nam ništa neće dati i pokloniti, sve ćemo morati zaslužiti i osvojiti na terenu. 

Jasno je da se od Osječana očekuje dominacija jer svi znaju, pa i protivnici, da su Bijelo-plavi kvalitetniji od Splita:

Nadam se da ćemo od prve minute krenuti napadački, ali i dovoljno strpljivi, te da ćemo imati znanja i moći da što prije probijemo njihov blok i spriječimo ih u kontri i polukontri.Domaćini smo, uvažavajući i mjesto koje zauzimamo na tablici, moramo prvenstveno razmišljati o napadu i tako ćemo se i postaviti. Isto tako, ne smije to biti bezglavo jurišanje, nego organizirano i strpljivo građenje napada. Moramo se dobro kretati bez lopte, mijenjati pozicije na terenu i sve učiniti da suparniku otežamo posao. 

Što prije postići pogodak

Pobjeda je jedini ishod koji bi Zekića zadovoljio na kraju susreta, što je i sasvim razumljivo:

Normalno da želimo rezultat koji bi nam stvorio pozitivno ozračje na početku ove serije domaćih ogleda. Imat ćemo, ne sumnjam, opet dobru podršku s tribina, ali ne bih volio da se stvori atmosfera da smo bodove već osvojili i prije početka susreta. Nekada je baš takve utakmice jako teško dobiti, ako pristup nije pravi. 

Benedik Mioč nimalo ne sumnja da će i nogometaši Osijeka i njihovi navijači na kraju nedjeljne utakmice biti zadovoljni:

Moramo dobiti, nema tu puno priče. Bilo bi, dakako, dobro što prije im zatresti mrežu, da bi nam potom bilo lakše. U Maksimiru nisam bio precizan u onoj gol-šansi, nadam se da ću ovaj puta pogoditi mrežu, ako mi se ukaže takva šansa. Mi veznjaci moramo razmišljati i o napadu i o obrani, a u zoni udarca treba biti koncentriran, što nije uvijek lako., ističe Mioč.

Novinare je zanimalo i koliko „Benda“ i suigrači nastoje pomoći Muzaferu Ejupiju da ostane na čelu ljestvice strijelaca.... 

On je naša udarna igla, no ne radimo akcije samo za njega. Naravno da ćemo ga nastojati dovesti u situaciju da nastavi zabijati, ali je ipak manje bitno tko će se upisati među strijelce. Najvažniji su bodovi. Želimo se što prije odvojiti od Hajduka, zato nam je bitno u nedjelju započeti novu pobjedničku seriju.