Pobjedom nad pretposljednjom momčadi na tablici, Osječani bi odmaknuli Hajduku na tri boda prednosti.

Osijek i Split odigrat će posljednju utakmicu 27. kola Hrvatske nogometne lige. Nedjeljni susret u Gradskom vrtu počinje u 19 sati, a u njega domaćin ulazi kao apsolutni favorit.

Osječani su, naime, u vodećem kvartetu HNL-a, imaju 47 bodova, što je trenutno čak 31 više u odnosu na Crvene iz splitskog Parka mladeži koji su pretposljednji na tablici. I nisu samo brojke na strani Zekićeve momčadi, nego i činjenica da je ona neusporedivo kvalitetnija u odnosu na današnjeg protivnika. U prvom dijelu sezone Bijelo-plavi su na svom stadionu svladali Splićane s uvjerljivih 3:0, no nije to bilo baš tako lagano, kako bi se moglo zaključiti na osnovu rezultata. Sve do 67. minute bilo je 0:0, gosti su odolijevali pritisku, čak su stvorili i dvije lijepe prigode za gol, da bi onda Perošević iz kaznenog udarca doveo Osijek u vodstvo. Odluka je pala u samoj završnici, kada je Vojnović svojim pogocima, u 83. i 88. minuti, potvrdio pobjedu domaćina. 

Seriju započeti pobjedom

Osječani ovom utakmicom otvaraju seriju od tri uzastopna nastupa pred svojim navijačima, vjerujući da se mogu bodovno odvojiti od Hajduka i učvrstiti se na trećem mjestu. Bijeli su u ovom kolu odigrali neriješeno sa Slaven Belupom na Poljudu, tako da bi pobjedom nad Split, osječki prvoligaš opet stekao tri boda prednosti u odnosu na jedinog konkurenta.

Šteta je što u sastavu Osijeka neće biti Baraća koji je pokazao dobru formu u posljednjim nastupima, ali se ozlijedio na treningu, pa će Zekić potražiti neko drugo rješenje na stoperu.

Splićanima je, pak, zasigurno hendikep neigranje njihovog najboljeg igrača Pešića koji ima tri žuta kartona, a upravo je on u prijašnjim ogledima Bijelo-plavima znao stvoriti najviše problema.

Osječani ponovno očekuju potporu svojih navijača koji ih od početka sezone bodre u svakom susretu, te svakako imaju svoj dio zasluga za sve ono što su naši nogometaši ostvarili na zelenom terenu.