Zekić je posebno pohvalio omalenog Ukrajinca koji se sve češće promeće u ključnog igrača Bijelo-plavih.

Osječki su nogometaši ostvarili dosad najuvjerljiviju pobjedu ove sezone. Bili su bolji od Splita s visokih 4:0, uz još puno propuštenih šansi, među kojima je i neiskorišteni jedanaesterac i dvije vratnice koje su pogodili. Ni za Split se ne može reći da je bio bezopasan, tako da smo vidjeli zanimljivu utakmicu u kojoj je domaćin potvrdio ulogu favorita. Trener Zoran Zekić je, uglavnom, imao pohvale za svoju momčad, a pronašao je i poneku zamjerku... 

Prvo i osnovno, uputio bih čestitke našim igračima na onome što su pružili kao i navijačima koji su ih u tome podržali. Imali smo dosta problema do tog vodećeg pogotka i isključenja njihovog igrača. Nismo uspjeli zabiti ni iz jedanaesterca, a u takvim je utakmicama najvažnije protivnika otvoriti što prije. To nam je bila i namjera uoči susreta, međutim, nismo uspjeli. No, hvala Bogu što imamo ovakvog majstora kao što je Lopa! Prvo je nad njim napravljen prekršaj za crveni karton, a onda je i sjajno zabio iz „slobodnjaka“. Sličan je postigao, ako se sjećate, i protiv moskovskog Spartaka na pripremama u Španjolskoj, tako da ga moram posebno istaknuti. Ne hvalim baš često svoje igrače, barem ne ovako javno, ali mislim da je Lopa posebna klasa za HNL, koja nas obogaćuje u svakom smislu. On je sam okrenuo utakmicu u našu korist. 

Na kontu je već 50 bodova!

U nastavku susreta Osijek je još u tri navrata pogađao suparničku mrežu, a Split više nije imao mogao izbjeći uvjerljiv poraz...

Bila je to jednosmjerna priča, samo je bilo upitno s kojom ćemo razlikom na kraju slaviti. Uz malo više koncentracije, koja je često izostala, mogli smo postići još poneki pogodak, ali ne bih pri ovako visokom rezultatu tražio neke posebne zamjerke svojim igračima. No, nadam se da ćemo u sljedećem kolu, protiv Istre, biti na boljoj razini jer će i protivnik biti kvalitetniji. Imamo 50 bodova na svom kontru, dosta je dobrih stvari iza nas, a dalje idemo s još ozbiljnijim pristupom. Drago mi je zbog Peroševića i Grgića da su zabili golove, čestitam i Lukiću na izvanrednom pogotku kakav osobno dosad nisam vidio u našoj momčadi, kada govorimo o udarcima iz daljine. Šteta što Ejupi nije bio strijelac, propustio je neke šanse, kao da je upao u neku „rupu“ nakon povratka iz makedonske reprezentacije. Očekujem da će se brzo vratiti u golgetersku formu, momčad će mu u tome pomoći, a kada je on na svojoj razini, bit ćemo još puno opasniji i ubojitiji. 

Akrapović zadovoljan prvim dijelom

Trener Splita Bruno Akrapović uglavnom je na press konferenciji spominjao detalje iz prvih 45 minuta tijekom kojih su i gosti znali opasno priprijetiti, a imali su i pogođenu vratnicu te još dvije lijepe  prigode:

Čestitam Osijeku na zasluženoj pobjedi. Vidjeli smo utakmicu s dva različita poluvremena. U prvom smo dosta dobro odgovorili na sustav i stil igre domaćina što smo i uvježbavali tijekom tjedna. Mislim da u tom razdoblju utakmice nije bila vidljiva neka posebna razlika u kvaliteti jer smo i mi imali svoje jako dobre šanse. I onda nam se dogodi ta situacija u posljednjim trenucima prvog dijela, kada je Lopa prekrasno zabio iz slobodnog udarca, a mi smo ostali bez isključenog Jurendića koji je možda prestrogo zaradio drugi žuti karton. U nastavku je domaćin zabio još jedan fantastičan gol i više se nismo mogli oduprijeti. No, unatoč ovom novom porazu, mislim da on neće pokolebati našu momčad da nastavimo s kvalitetnim radom da bismo izborili opstanak u Ligi.