Osječani iskoristili igrača više u drugih 45 minuta i deklasirali splitsku momčad. 

Osijek je ispunio očekivanja u ogledu s pretposljednjim Splićanima u Gradskom vrtu. I nije se Zoran Zekić prevario kada je u najavi isticao da to, ni u kojem slučaju, neće biti laka utakmica za njegovu momčad. I onaj tko nije gledao susret u Gradskom vrtu mogao bi steći dojam da su Osječani rutinski napunili mrežu svoga protivnika, međutim, to nije bilo tako. Bijelo-plavi su, doduše, puno toga mogli usmjeriti u svoju korist već u 12. minuti kada Ejupi nije uspio realizirati jedanaesterac, a nedugo zatim gosti su imali sreće jer je Lukić pogodio vratnicu. No, i prije i poslije tih situacija Split je imao svoje prigode, oni su preko Mikulića također pogodili okvir vratiju, pa je rezultat mogao biti povoljniji i za Crvene. 

Ključne posljednje sekunde prvog dijela

Svi su na kraju zaključili kako se ključni trenutak dogodio u posljednjim sekundama prvog poluvremena. Lopa je tada prisilio Jurendića da ga zaustavi prekršajem ispred kaznenog prostora zbog kojega je splitski branič zaradio drugi žuti karton i gostujuća je momčad ostala s igračem manje. Da im to ne bude jedina kazna u tim trenucima, pobrinuo se lucidni Ukrajinac u osječkim redovima koji je dosuđeni „slobodnjak“ vrlo preciznim udarcem pretvorio u vodstvo domaćina, neposrebno uoči odlaska na odmor. Bilo je jasno da Osijek neće ispustiti prednost koju je stekao u prvom dijelu, a potpuna dominacija u nastavku urodila je s još tri pogotka od kojih je onaj Lukićev bio pravi eurogol! Lopta je, upućena s gotovo 25 metara, gotovo probila mrežu iza leđa najboljeg pojedinca u redovima Splita, vratara Duke. Dugo već takav projektil nismo vidjeli u Gradskom vrtu, pa će sigurno konkurirati za jedan od najljepših zgoditaka ove sezone u HNL-u. Sudbinu Splićana u ovom susretu zapečatili su Perošević i Grgić, a koliko su Bijelo-plavi imali šansi, lako se moglo dogoditi da gosti dožive i teži rezultatski potop. 

U subotu ponovno domaćini

Osječani su još jednom domaćom „tricom“ pobjegli Hajduku na tri boda razlike i nadalje drže visoku, treću poziciju na tablici. Serija nastupa pred osječkom publikom počela je na najbolji način, a našem je prvoligašu na ruku išao i kiks konkurenta s Poljuda koji nije uspio svladati neugodni Slaven Belupo pred praznim tribinama. I Osijek i Hajduk ponovno će biti domaćini i u sljedećem kolu, budući da Zekićevim izabranicima u goste stiže Istra 1961, dok će Splićani dočekati Cibaliju. Ne treba sumnjati da će osječki nogometaši i predstojeće subote imati već ustaljenu navijačku potporu, a „četvorka“ protiv Splita mogla bi i trebala biti pozivnica i onima koji u nedjelju nisu bili na tribinama našeg stadiona.