Osječki trener respektira Puljane, ali i naglašava kako će ipak sve ovisiti o pristupi i igri njegove momčadi.

Prilično je kratko trajala uobičajena konferencija za novinare koju je Zoran Zekić održao dan uoči prvenstvenog ogleda s Istrom 1961. Trener Osijeka se na početku osvrnuo  na trenutnu situaciju glede igračkog kadra, a onda je nešto rekao i o protivniku... 

Stanje u momčadi je nepromijenjeno u odnosu na prošlu utakmicu, a to znači da su izvan konkurencije i nadalje Barać i Lončar. Ostali su, rekao bih, u redu i nemaju nekakvih problema zbog kojih bi izostali. Vjerujem da će oni koji budu igrali biti raspoloženi, okomiti prema suparničkim vratima i agresivni. Čeka nas puno ozbiljniji protivnik nego što je to bio Split u prošlom kolu, no opet će puno toga ovisiti o nama, kako ćemo se postaviti i koliko ćemo pritom imati strpljenja, izjavio je Zekić. 

Pitanje za osječkog kormilara je bilo hoće li nešto mijenjati u taktičkoj postavci svojih izabranika?

Najvjerojatnije neću ništa mijenjati, ni u formaciji, ni u bilo čemu drugome. Tako će biti na početku, a onda ćemo vidjeti kako će se razvijati situacija na terenu. 

Fokus je na vlastitoj izvedbi

Svjestan je Zekić da su Puljani neugodni i da ih nije lako svladati, bez obzira što su Bijelo-plavi slavili u dva od tri ovosezonska ogleda s Istrom:

Otkako sam trener Osijeka, dva puta smo ih ugostili u Gradskom vrtu i još nismo pobijedili. Prvo je bilo 0:0 u onom derbiju začelja prošle sezone, a jesenas je susret završio rezultatom 1:1. Tada smo dobili onaj nespretni pogodak u posljednjoj minuti. Evidentno je da se Istra diže, no imamo mi neke svoje ciljeve. Moramo se prvenstveno fokusirati na sebe, mislim da smo tijekom tjedna dobro radili na treninzima i sada to treba prezentirati u subotu, kada je najvažnije. Iskreno se nadam da će moja momčad odigrati najbolju utakmicu u ovom dijelu sezone, uvijek se, zapravo, tomu nadam, prije svakog dvoboja. 

U našem prvoligašu svi su uvjereni da će momčad imati veliku potporu s tribina, posebice jer osječka navijačka skupina slavi svoj 29. rođendan.

U podršku ne sumnjam. Nadam se da će Kohorta biti još brojnija, a mi se moramo potruditi da im damo dodatni poticaj za njihovo slavlje na tribinama, rekao je Zekić.