U jesenskoj polusezoni 2009/2010. Zaprešićani su dvaput vodili u Gradskom vrtu, a na kraju je bilo 4:2 za domaćina.

Jesenski dio sezone 2009./10. ostat će upamćen po vrlo efikasnom nogometu koji je igrao Osijek. Trener Tomislav Steinbrückner tada je promovirao nekoliko mlađih igrača poput Vedrana Jugovića, Josipa Kneževića i Ivana Miličevića. Bio je tu i aktualni hrvatski reprezentativac Domagoj Vida. Bijelo-plavi su u toj polusezoni u Gradskom vrtu zabijali u prosjeku gotovo tri pogotka po utakmici, a odigrali su i nekoliko baš "ludih" susreta.

Jedan od njih bio je i protiv zaprešićkog Intera početkom listopada 2009. U tom su dvoboju u prvih 17 minuta postignuta čak četiri pogotka!  Gosti su dvaput vodili 1:0 i 2:1, a Osječani zahvaljujući Josipu Barišiću i Vidi uspjevali dostizati taj rezultatski zaostatak.

I to nije bilo sve, barem je još toliko prilika bilo na obje strane u tom razdoblju ovog dramatičnog ogleda. 

Bizarno isključenje Budimira

Do poluvremena Barišić je zabio i drugi put te domaćina na odmor odveo s prednošću. Kakvo je to bilo poluvrijeme! Pet pogodaka i pregršt uzbuđenja. Ipak, možda ključni trenutak tog uistinu neuobičajenog susreta dogodio se u 55. minuti kada je igrač Intera Marijan Budimir zaradio crveni karton i to zbog nevjerojatne bizarnosti.

Naime, tijekom stanke između dva dijela utakmice odjenuo je krivi dres, točnije imao je isti broj kao njegov suigrač Dodo, a kada su arbitri to primjetili - Budimiru je pokazan žuti karton. Kako je jedan već imao iz prvih 45 minuta, morao je napustiti travnjak. I tu se igra ipak umirila, no Osijek je pobjedu potvrdio tek u 90. minuti, kada je drugi puta strijelac bio Vida.

Bila je to večer koja je gledateljima doista pružila vrhunsku zabavu, a navijačima Osijeka zadovoljstvo uz ponešto izgubljenih živaca.  

03. listopada 2009. godine – 10. kolo HNL-a

Osijek – Inter 4:2 (3:2)

OSIJEK - Stadion u Gradskom vrtu. Noćna utakmica. Teren dobar. Gledatelja: 1.500. Sudac: Ivo Krečak (Šibenik). Strijelci: 0:1 Dodo (7), 1:1 Barišić (11), 1:2 Grgurović (15), 2:2 Vida (17), 3:2 Barišić (27), 4:2 Vida (90). Žuti kartoni: Jugović, Hrnčević, Todorčev (Osijek), Budimir, Batarelo, Gulić (Inter). Crveni karton: Budimir (Inter).

OSIJEK: Kardum, Ibriks, Pranjić, Vida, Andre Luis, Kurtović, Pavličić (od 63. Šorša), Jugović, Knežević (od 46. Todorčev), Miličević i Barišić (od 78. Hrnčević -).

INTER: Brašnić, Batarelo, Budimir, Golem (od 78. Buden -), Krznar (od 88. Kujundžija -), T. Šarić, Grgurović, Cavrić, Bosec (od 46. M. Šarić), Gulić i Dodo.