Osječani na svom stadionu (petak u 18 sati) ugošćuju Inter iz Zaprešića koji je jesenas Gradski vrt napustio neporažen.

 

Dolazi na red i treća uzastopna utakmica naših nogometaša na domaćem terenu. Split i Istra 1961 uspješno su apsolvirani, Osijek pritom nije ispustio ni boda, a i gol-razlikom 6:0 je potvrdio superiornost u odnosu na protivnike, protiv kojih je zasluženo slavio.

Sada se nadamo da će tako biti i u ogledu s Interom iz Zaprešića koji nam stiže u Gradski vrt, drugi puta ove sezone. U onom prvom međusobnom dvoboju bilo je u Gradskom vrtu neriješeno 1:1, što tada nije moglo zadovoljiti Osječane i njihove navijače koji su, dakako, očekivali pobjedu.

Taj je ishod upozorenje da sa Žuto-plavima baš i nije jednostavno doći do bodova, bez obzira na njihov položaj na tablici i bodovni zaostatak kojega imaju za Zekićevom momčadi. 

Jedino je važno pobijediti

Uistinu Zaprešićani znaju biti „prevrtljive ćudi“ na zelenom terenu i protiv njih se bodovi ne upisuju unaprijed. Takav stav ne mijenjamo ni spoznajom da je Inter posljednji puta u HNL-u pobijedio još 19. studenoga, kada je bio domaćin Splitu. Nakon toga je odigrao 12 utakmica bez punog pogotka, pa se spustio na osmu poziciju iako se baš i ne može reći da je u nekoj posebno opasnoj zoni.

Sasvim pristojnih osam bodova prednosti nad pretposljednjim Splitom drži ih „iznad površine“, dok je Osijek u situaciji da bi se možda mogao i značajnije odvojiti od Hajduka koji ovoga vikenda gostuje u Maksimiru. No, kako trener Zoran Zekić baš i ne voli kojekakve računice i zbrajanje bodova dok još utakmice nisu ni odigrane, nećemo ni mi ništa unaprijed prejudicirati, nego ipak sačekati ishod ovoga susreta. Jedino je važno pobijediti, a kako će igrati konkurent protiv aktualnog prvaka, time se ne treba zamarati...

Momčad izbacuje pojedinca

Dakle, u dva zadnja nastupa u Gradskom vrtu Osijek niti jednom nije kapitulirao. Malenica pritom nije imao nekog posebnog posla, a ono što je išlo u okvir njegovih vratiju, uspješno je zaustavio. I forma njegovih suigrača je zadovoljavajuća, u dobroj rezultatskoj seriji ne nedostaje niti samopouzdanja, tako da je optimizam među Bijelo-plavima prisutan na svakom koraku.

Uglavnom se o Lopi pričalo u posljednje vrijeme, o njegovim golovima i majstorijama s loptom, no nisu Osječani isključivo ovisni o jednom pojedincu. Momčad je ta u koju i Zekić najviše vjeruje i ona uvijek izbacuje nekog nadahnutog pojedinca. Možda to, nakon kraće golgeterske stanke, opet bude Ejupi, sigurno će se i ostali potruditi da bodovi ostanu u Slavoniji, a znamo kako to onda izgleda na tribinama, kada je zadaća uspješno obavljena. Neka tako bude i ovoga petka.