Kvalitetne momčadi pobjeđuju i kada nisu u svom najboljem izdanju, a Osijek je nastavio svoj pozitivni niz.

Znao je Zoran Zekić, a znali su i nogometaši Osijeka, da ih protiv Intera očekuje utakmica koju neće biti lako dobiti. Plasman Zaprešićana na tablici možda je nekoga mogao i zavarati, međutim, jasno je Bijelo-plavima da je to protivnik protiv kojega bodovi nikada ne dolaze „sami od sebe“. Složili smo se svi na kraju da to nije bila predstava za pamćenje, ali isto tako i zaključili da kvalitetne, prave momčadi do pobjede dolaze i u takvim okolnostima. I bez obzira što je Inter bio ozbiljan i opasan takmac, Osječani su zabili pogodak više i na kraju još jednom slavili sa svojim navjernijim navijačima.

Malenica potvrdio odličnu formu

Bodovi su ostali u Gradskom vrtu, plan je ostvaren i za ovaj susret, tako da je naša momčad seriju domaćih ogleda zaključila s maksimalnim učinkom. A nisu baš svi bili tako sigurni da će se u tri uzastopna domaćinstva doći do svih devet bodova. Da je bilo dobro i uspješno svjedoči i omjer postignutih i primljenih pogodaka koji je 8:1, a i taj jedini primljeni je posljedica dekoncentracije doslovno u posljednjim sekundama dvoboja sa Žuto-plavima. S obzirom na formu koju je pokazao u posljednjih mjesec dana, mladi vratar Marko Malenica je zaslužio da mu mreža ostane netaknuta. I u petak se iskazao s nekoliko odličnih intervencija, pa ga ni Zekić nije propustio spomenuti u svojim dojmovima s ove utakmice. Veseli i činjenica da je Lopa opet bio strijelac, ovaj puta glavom, da mu je Perošević pritom idealno asistirao, kao i da je Lukić na zadnjem veznom još jednom poentirao, potvrdivši da može biti učinkovit u prigodama pred vratima protivnika. I zato nismo previše razmišljali o propustima i onome što u igri Osijeka baš i nije štimalo. Kada se pobjeđuje, i to još u kontinuitetu, ne treba biti previše kritičan.

Europa je već ranije osigurana

Ponadali smo se, iskreno govoreći, da će naš prvoligaš, nakon 29. kola, imati osjetniju bodovnu prednost u odnosu na Hajduk. Splićani su igrali dan kasnije i to u derbiju kod Dinama u Maksimiru, gdje su ipak uspjeli pobijediti. Drugim riječima, Osijek je i dalje za tri boda uspješniji od Bijelih i čini se da će njihova borba za treće mjesto potrajati sve do posljednjeg kola. Ono što je u pobjedama uvijek dobro, odnosi se i na pozitivnu atmosferu koja već duže vrijeme stanuje u Gradskom vrtu. Europa je već ranije osigurana, bodova je nemjerljivo više na kontu nego prijašnjih sezona, pa Zekiću i dečkima zaista treba čestitati. U takvom ozračju čekamo derbi na Rujevici koji je na rasporedu već u utorak navečer.