Riječanima je svaki bod iznimno važanu borbi za naslov prvaka, ali i Bijelo-plavima u utrci s Hajdukom za treću poziciju.

Slijedi nam i šesti međusobni dvoboj nogometaša Rijeke i Osijeka, budući da su se ove dvije momčadi ovoga proljeća susrele i u polufinalnim ogledima Kupa Hrvatske. Riječani su pritom bili maksimalno uspješni, sve su susrete riješili u svoju korist, međutim, unatoč tomu Bijelo-plavi sigurno imaju svoje želje i planove za predstojeći ogled na Rujevici.

Dakako da je teško suprostaviti lideru, protivniku koji nema još niti jedan poraz u ovoj sezoni što je najbolji pokazatelj njegove kvalitete, no ako je netko u HNL-u ove sezone opasan i učinkovit gost onda je to upravo – Osijek. Imaju Osječani osam pobjeda na terenima svojih suparnika, a to zasigurno respektiraju i Matjaž Kek i njegovi igrači.

Oni se bore za svoj prvi naslov prvaka, dok su nogometaši Zorana  Zekića u borbi za treću poziciju koju trenutno zauzimaju i svaki im je bod dragocjen baš kao i Riječanima.

Veći je pritisak na domaćinu 

Znamo svi koliko je Rijeka i kvalitetna i kompaktna, nije to upitno od početka sezone. Znamo i da će imati veliku potporu svojih navijača jer je titula svima na Kvarneru ogroman motiv, no u takvom ambijentu očekujemo i od Bijelo-plavih da pruže i svoj maksimum i dosad najbolje izdanje u ovosezonskim dvobojima s vodećom momčadi na ljestvici. Zekić  je ovih dana intenzivno razmišljao o tomu kako ne ponoviti pogreške iz prethodnih utakmica s riječkim sastavom, no nije dovoljno samo taktički dobro pripremiti igrače za iskušenja koja ih zasigurno očekuju, nego će sve ovisiti o tomu kako će oni reagirati na terenu, dakako, kao i njihovi protivnici.

Vjerujemo da bi derbi mogao biti najneizvjesniji do sada jer i Osječani imaju pozitivan rezultatski niz, a kako je veći pritisak ipak na domaćinu – moglo bi ga to možda i sputati. Osijek nema nikakav imperativ, ali ima želju opravdati mjesto koje zauzima na tablici i bodovni učinak kojega je dosad ostvario...

Šteta što neće biti Lope

Napisati da opasnost prijeti od Andrijaševića, Gorgona, Gavranovića, Vešovića, Bezjaka... već je pomalo i dosadno. To je ionako svima poznato. Međutim, moguće je i njima poremetiti ritam, zaustaviti ih i pojedinačno i momčadski, što su pokazale neke prethodne utakmice u kojima Rijeka nije ostvarila pun pogodak ili se itekako namučila da bi pobijedila. Nije lako igrati pod stalnim pritiskom, računaju na to i u osječkim redovima, nadajući se pozitivnom rezultatu koji bi ih zadržao ispred Hajduka. Šteta je,dakako, što u sastavu neće biti požutjelog Lope koji je i najbolji pojedinac među Bijelo-plavima u drugom dijelu sezone, ali Osijek sigurno ne ovisi samo o  jednom igraču, pa makar on bio i kvalitete odličnog Ukrajinca.

Takve utakmice mogu svima poslužiti kao prava inspiracija za najbolju prezentaciju, a na Zekiću je izabrati one u koje ovom prigodom najviše vjeruje. A tada i oni, na travnjaku Rujevice, trebaju od prve minute vjerovati kako je došlo vrijeme da Rijeci „otkinu“ barem dio bodovnoga plijena.