Bez obzira na Ejupijevo isključenje, Osječani se nijednog trenutka nisu predavali na terenu.

Naravno da poraz nije, niti može biti ugodan. U tom kontekstu gledamo i na izgubljenu utakmicu našeg prvoligaša na Rujevici gdje je Rijeka u utorak navečer slavila s 2:0. Utjeha nam može biti u spoznaji da je rezultatski uspješnija, nažalost i šesti puta za redom u međusobnim ogledima ove sezone, bila ove sezone nedvojbeno najbolja momčad u Hrvatskoj. Riječani su to pokazali i ovaj puta, a kako im i rezultati Dinama  idu na ruku – sve ukazuje na to da će Kvarner dobiti državnog prvaka, prvi puta u povijesti HNK Rijeka. Kako je rekao i zaključio i naš trener Zoran Zekić, bit će to posve zasluženo jer su Andrijašević i sugrači zaista pokazali najviše, što uostalom najbolje potvrđuju i njihovi rezultati. Stoga je ovo jedan od onih poraza Bijelo-plavih koji neće uvjetovati neko posebno nezadovoljstvo, bez obzira što je želja i ambicija Osječana zasigurno bila da u Rijeci osvoje barem bod. Nije se uspjelo u takvim planovima pa će sva mobilnost i koncentracija vrlo brzo biti usmjerena idućem protivniku.

Osijek je više pokazao s igračem manje

Naravno, stručni stožer će analizirati i nastup na Rujevici, ukazati igračima na pogreške, odnosno na ono što bi trebalo popraviti u igri u odnosu na prikazano protiv lidera. Treba pritom realno zaključiti da je Rijeka zaista najkvalitetnija u HNL-u, a na ruku im je išla i činjenica da su gosti cijelo drugo poluvrijeme igrali bez isključenog Ejupija kojemu je čakovečki sudac I. Križarić, po nama ipak prestrogo, pokazao drugi žuti karton. Teško je bilo očekivati da bi Osijek u takvim okolnostima mogao iznenaditi domaćina, no Osječani su u tom razdoblju susreta pokazali bolji nogomet nego u prvih 45 minuta, što je i Zekić naglasio na konferenciji za novinare. Ulasci Kneževića (posebno), te Pušića i nešto ranije Grgića donijeli su našoj momčadi sadržajniji i poduzetniji nastup u drugih 45 minuta, pa Riječani nisu mogli biti sigurni da će u nastavku sačuvati vodstvo. Možda nije bilo nekih izrazitih prigoda pred vratima Prskala, ali su Bijelo-plavi pritiskali s čovjekom manje na terenu i nijednog se trenutka nisu predavali. To je svakako plus kada je riječ o ovom dvoboju na Rujevici.

Malenica je opet bio odličan

Naravno da je Rijeka imala svoje šanse, bilo je u nekim situacijama i sreće za goste, kada je Gavranović, primjerice, u dva navrata pogađao gredu. Nemoguće je ne spomenuti i ovaj puta raspoloženog osječkog vratara Marka Malenicu koji je čvrsto prigrabio mjesto između vratnica. Opet je „skidao“ zicere protivničkim igračima, potvrdivši ono što se već neko vrijeme priča da je među najperspektivnijim vratarima u Hrvatskoj. Uostalom, Riječani su ga svladali jedino s bijele-točke, iz igre im to nije uspjelo. Na odlične prezentacije „tjera“ ga i stariji kolega Mikulić koji sada ima ulogu pričuvnog čuvara mreže. Šteta što u osječkim redovima u derbiju nije bilo Ukrajinca Lope za kojega i Riječani kažu da su uživali u njegovim potezima i golovima ovoga proljeća. Za Osijek je njegov izostanak ozbiljan hendikep, a za Rijeku je bio – još jedna olakšavajuća okolnost. Međutim, Rujevicu treba što prije zaboraviti jer se nakon susreta ionako više ništa ne može vratiti, pa ćemo se isključivo okrenuti Lokomotivi  koja nam stiže baš na praznik rada, 1. svibnja. 

Foto: Nel Pavletić/PIXSELL