Lokomotiva je prijašnjih godina definitivno bila jedan od izrazito neugodnih protivnika Bijelo-plavima na našem stadionu.

U ponedjeljak će Osijek i Lokomotiva odigrati svoju 12. međusobnu prvenstvenu utakmicu u Gradskom vrtu. Gledajući statistiku, riječ je o protivniku koji je bio izrazito neugodan Bijelo-plavima tijekom svih ovih proteklih godina. O tomu svjedoči i podatak da su „Lokosi“ ostvarili šest pobjeda na osječkom stadionu, tri puta su odigrali neriješeno, a izgubili su samo dva susreta. Prvo su Osječani slavili 24. listopada 2009. i to s uvjerljivih 3:0, a gotovo su na isti datum (23.10.) slavili i sedam godina kasnije kada su pred svojim navijačima pobijedili s 1:0 golom Peroševića koji je ušao s klupe i odlučio pobjednika. U razdoblju od 2010. do 2016. Lokomotiva je nanizala čak devet gostovanja u Osijeku u kojima nije osjetila gorčinu poraza, sve do prošle jeseni, kada je toj seriji došao kraj.

Pobjeda je bila melem na ranu

To je tradicija koja je prilično opterećivala Bijelo-plave , pa su joj svakako željeli što prije „doskočiti“.  Uspjelo je to momčad u kojoj su bili: Mikulić, Lukić, Barać, Matas, Barišić, Petrovikj (Perošević), Pušić, Mioč, Knežević (Škorić), Boban i Ejupi (Grgić). Najviše su se Osječani mučili u četiri međusobna dvoboja s Lokomotivom koja su imali od 2014. do 2016. Pritom su redovito gubili, što je već frustriralo igrače, stručni stožer, dakako i navijače našeg prvoligaša. Dugo se pričalo i pisalo da je „mlađi Dinamov brat“ poput crne mačke Bijelo-plavima, pa je pobjeda iz prvog dijela ove sezone konačno bila melem na tu ranu. Zekić, inače, nimalo ne voli priče koje su vezane uz tradiciju, dugačke negativne serije i statistiku. Stoga nećemo previše širiti ovu temu, vjerujući da će Osijek i drugo domaćinstvo „Lokosima“ u istoj natjecateljskoj godini pretvoriti u svoj pun pogodak.