U momčadi neće biti Ejupija, Mioča i Pušića koji moraju pauzirati zbog crvenog, odnosno žutih kartona.

Osijek će svoju iduću prvenstvenu utakmicu odigrati u ponedjeljak, na sam međunarodni praznik rada. Bijelo-plavima u goste stiže uvijek neugodna i opasna Lokomotiva, a susret su na redovitoj konferenciji za novinare najavili trener Zoran Zekić i sada već iskusni prvotimac Mile Škorić. Ono što je izvjesno i prije samoga susreta je činjenica da će svakako biti promjena u osječkom sastavu u odnosu na gostovanje na Rujevici:

Morat ćemo se malo „presložiti“ jer ne možemo računati na trojicu igrača zbog žutih i crvenih kartona. To su Mioč, Pušić i Ejupi, kojima moramo pronaći odgovarajuće zamjene. Imamo još vremena do utakmice, pa stignemo još  razmisliti za koga se odlučiti. Nadam se da ćemo praznik rada obilježiti na najbolji način i da ćemo biti bolji od mlade i poletne, zasigurno i kvalitetne momčadi Lokomotive koja nam stiže u goste potpuno neopterećena.  Dosta je još tu neugodnih utakmica do kraja, a prilično smo se potrošili i fizički i psihički. No, imamo svoj cilj u preostalih šest kola, igrači su svjesni da bi nam osvajanje trećeg mjesta jako puno značilo i da bi si na taj način produžili i odmor između dvije sezone, pa sam siguran da će dati sve od sebe, istaknuo je Zekić.

Treba(mo) uživati u nogometu

Osječani su početkom drugog dijela sezone poraženi od Lokomotive u Kranjčevićevoj ulici, što im je sasvim dovoljno upozorenje uoči ponedjeljka. Zekić je u tom kontekstu rekao:

Oni su nas tada uspjeli iznenaditi, odnosno, bolje je reći i zaključiti da smo mi bili vrlo slabi i potpuno nedorečeni u tom dvoboju. Ne gledam ja na Lokomotivu kao na nekakvog dužnika uslijed tog poraza, nego kao na svakog drugog suparnika kojega želimo pobijediti, svjesni značaja ovih  bodova. Moramo biti i odlučni i agresivni, nastojati ostvariti progresivni posjed lopte. Još bih nešto rekao. Treba se veseliti ovim susretima koji su pred nama, uživati u nogometu. Puno smo toga već do sada napravili, ali ne želimo se uljuljkati u nekom vlastitom zadovoljstvu jer uvijek imamo neke nove izazove.

Pripaziti se gostujućih kontri

Jasno je da su i nogometaši Osijeka silno motivirani da sezonu okončaju na trećem mjestu, a o umoru se tada na razmišlja, nego isključivo o tomu kako ostvariti cilj, naglasio je naš veznjak Mile Škorić.

Ne bih nešto posebno naglašavao umor, budući da su podjednako umorni i ostali u završnici sezone. Imamo još tih šest utakmica i vjerujem da ćemo na kraju mi biti treći, a ne Hajduk. Što se Lokomotive tiče, moramo se pripaziti njihovih kontri. Važna je koncentracija tijekom svih 90 minuta, ipak će rezultat prvenstveno ovisiti o tomu u kakvom ćemo se mi izdanju prezentirati. Ako to bude na razini koju očekujemo, pobjeda ne bi smjela izostati. Očekujemo da nam i navijači opet daju onaj potrebni „vjetar u leđa“ i da zajedno proslavimo osvajanje novih bodova.