Protekli je tjedan donio niz zanimljivih prvenstvenih susreta, kao i nastupa na jakim međunarodnim turnirima.

Nakon pobjede nad  Dinamom,  Juniori Osijeka upisali su nove bodove u susretu 20. kola Prve HNL  za mladež. Izabranici  Igora Budiše  svladali su  Split  1-0 , a strijelac jedinog pogotka bio je Salapić.

Pioniri  i  Kadeti su proteklog tjedna odigrali po dva susreta. U zaostalom dvoboju protiv  Istre, učenici Stjepana Vranješa pobijedili su 1-0 (Ivandić) , a istim rezultatom (Dubravac) pun pogodak su ostvarili i Kadeti pod vodstvom Tomislava Steinbrucknera. U nedjelju su  nam, pak, obje ove momčadi gostovale u  Rijeci. Pioniri  su tijesno poraženi 1-0, dok su poraz upisali i Kadeti  rezultatom 3-2 (Stupar, Šikić).

Nikšićevi učenici slavili na Olimpiji

U Prvoj KLM naši su Mlađi Pioniri bili uspješni na gostovanju kod Slavonije u Požegi koju su dobili 1-0 (Vrbanac), dok su Pioniri II poraženi 3-1 (Piperković) od svojih požeških vršnjaka. Na osječkoj Olimpiji  održan je Memorijalni turnir  „Marko Svrtan“  na kojem su nastupali naši  Mlađi Pioniri. U konkurenciji šesnaest momčadi, igrači pod vodstvom Vedrana Nikšića pokazali su najviše i na kraju zasluženo osvojili pobjednički trofej. Nakon remija s Neretvom, redom su pobjeđivali Čepin 6:0, Grafičar 3:0 i Đakovo Croatiju na „penale“ (5:4). Potom su u polufinalu na jedanaesterce svladali Sarajevo (4:3, nakon 0:0) te u finalu vinkovačku Cibaliju s 1-0 (Dorić).

Mlađim pionirima II drugo mjesto 

Mlađi Pioniri II osvojili su drugo mjesto na međunarodnom turniru u Makarskoj.  Pod vodstvom Ante Bekavca uspješno su preskočili sve prepreke na putu do finala i redali pobjede nad Rudarom 5-0 (Damjanović 2, Herceg, Pavličić, Trbojević), NŠ Joso Bego 4-0 (Pavličić 2, Budiša, Mažar), Zametom 1-0 (Pavličić), Vodicama 4-0 (Mažar 2, Pavličić i Trbojević) i Elektronom na jedanaesterce (bilo je prethodno 0-0). U završnom su dvoboju poraženi od  Hajduka 0-1. Na istom je turniru nastupala i momčad Pionira III (vodio ih je Zdenko Glumac u odsutnosti kolege Tihomira Rudeža) koja je s istovjetnih 1-0 svladala Mogren (strijelac Gradinac), Zmaj (Gradinac) i Sveti Mihovil (Tankosić), da bi potom istim rezultatom izgubila od suparnika iz Prištine. 

Pet pobjeda Početnika II u Sesvetama

Početnici II sudjelovali su na jakom međunarodnom „Bubamara kupu“ na terenima NK Sesvete. Tamo su u sedam susreta upisali pet pobjeda. Protiv NŠ Breza bilo je 5:0 (Begović 2, Grgić, Jerković i Tomić), s Lokomotivom 1:0 (Majdenić), Sesvetama 0:3, Zenitom Bjeljina 5:1 (Grgić i Majdenić po 2, Barić), NŠ Pandev 3:0 (Barić, Grgić, Majdenić), novosadskom Vojvodinom 2:2 (Grgić, Majdenić) i Ponikvama 3:0 (Grgić 2, Rupčić)

Prijateljske susrete odigrali su  Predpočetnici 2008  i  Predpočetnici 2009. Stariji su remizirali 2:2  (Gagulić, Ižaković) s Jedinstvom iz Donjeg Miholjca, dok su  mlađi porazili  Bedem s 3-1 (Sabo 2, Kurtović) i Tomislav iz Livane s uvjerljivih 10-1 (Sabo 4, Kurtović 3, Matkić 2, Posavec).

REZULTATI PRVENSTVENIH UTAKMICA

Juniori – Split 1:0
Kadeti - Istra 1:0
Pioniri - Istra 1:0
Rijeka - Kadeti 3:2
Rijeka - Pioniri 1:0
Slavonija - Pioniri II 3:1
Slavonija - Mlađi pioniri 1:0

TURNIR MARKO SVRTAN

Mlađi Pioniri - Neretva 0:0
Mlađi Pioniri - Čepin 6:0
Mlađi Pioniri  - Grafičar 3:0
Mlađi Pioniri  - Đakovo Croatia 0:0 (5:4)
Mlađi Pioniri  - Sarajevo 0:0 (4:3)
Mlađi Pioniri - Cibalia 1:0

TURNIR MAKARSKA

Pioniri III - Mogren 1:0
Pioniri III  - Zmaj 1:0
Pioniri III  - Sv. Mihovil 1:0
Pioniri III  - Korriku Priština  0:1
Mlađi Pioniri II - Rudar 5:0
Mlađi Pioniri II  - NŠ Joso Bego 4:0
Mlađi Pioniri II  - Zamet 1:0
Mlađi Pioniri II  - Vodice 4:0
Mlađi Pioniri - Elektron 0:0 (5:4)
Mlađi Pioniri II - Hajduk 0:1

TURNIR BUBAMARA KUP

Početnici II - NŠ Breza 5:0
Početnici II  - Lokomotiva 1:0
Početnici II  - Sesvete 0:3
Početnici II  - Zenit (Bijeljina) 5:1
Početnici II - NŠ Pandev 3:0
Početnici II - Vojvodina 2:2
Početnici II - Ponikve 3:0