Učenici Vedrana Nikšića iskazali su dominaciju, a u finalu su nadigrali vršnjake iz Cibalije.

Prošlog smo vikenda popratili odlične nastupe naših Mlađih pionira na turniru „Marko Svrtan“ koji je održan na stadionu Olimpije u Donjem gradu. U konkurenciji ukupno 16 momčadi, učenici Vedrana Nikšića osvojili su prvo mjesto, a da ni u jednoj od šest odigranih utakmica nisu primili pogodak! Stoga i ne čudi da su Bijelo-plavi na kraju slavili i to pobjedom u finalu nad vinkovačkom Cibalijom od 1:0.

Upravo su Vinkovčani u tom uzrastu jako dobri i zauzimaju vodeću poziciju u Prvoj KNL za mladež u našoj dobnoj kategoriji. Zato nam je važno što smo ih dobili, nadam se da će tako uskoro biti i u prvenstvenom dvoboju. Što se ovog turnira tiče, naša je momčad pokazala puno dobrih stvari. Uz samo malo više preciznosti, s obzirom na stvorene šanse u svakom ogledu, mogli smo biti još uvjerljiviji. No, dosta smo promašivali, a s druge strane, nijednom nismo vadili loptu iz svoje mreže.

Matej Bobić najbolji vratar

Upravo iz razloga što ga nitko nije uspio svladati, vratar naših Mlađih pionira Matej Bobić je dobio i pojedinačno priznanje prilikom izbora najistaknutijih aktera dvodnevnog natjecanja. Još su neki njegovi suigrači zaslužili posebno izdvajanje, primjerice, za najboljeg igrača, no ocjenjivački je sud ipak odlučio nagraditi i nekoga iz poražene momčadi u finalu.

Igrali smo s igračem manje tu zadnju utakmicu punih 28 minuta od ukupno 40 koliko je trajao susret. I nije nas to poremetilo. Inače, u tom uzrastu nijanse odlučuju o pobjedniku kada se susretnu podjednake ekipe. Vidjelo se to i prije finala, u dvobojima s Đakovčanima i Sarajevom. Svakako bih još jednom čestitao svojim dečkima na osvojenom prvom mjestu i načinu na koji su došli do ovoga uspjeha, zaključio je Nikšić.