Trener Osječana ne dozvoljava svojim igračima bilo kakvo opuštanje, a zanima ga jedino pun pogodak.

Nije baš u najboljem raspoloženju Zoran Zekić stigao na redovnu konferenciju za medije, ovaj puta uoči nedjeljnog dvoboja s drugoplasiranim Dinamom. Ubrzo smo saznali i razlog zbog čega je bio zabrinut, pa i pomalo ironičan...

- Stanje u momčadi baš i nije bajno. Izvan stroja su nam Perošević, Petrovikj i Lulić zbog ozljeda, te Pušić koji je isključen u Vinkovcima. Ima nas svega 13 na treningu, pa smo morali uzeti petoricu mladića iz naše druge momčadi. Drugi problem je u tome što me igrači, nakon Cibalije, još nisu uvjerili da su na onoj razini, na kojoj bi trebali biti u nedjelju. Kraj je sezone i treba se izdići iznad svega, pokazati karakter i završiti sezonu na najbolji način. Uostalom, borimo se za to treće mjesto i trebaju nam bodovi, a o motivu je suvišno i pričati u nogometnom profesionalizmu.

Sezonu završiti na pravi način

Rekao je Zekić i to da će predložiti novčane kazne momčadi i sebi, odnosno stručnom stožeru, ako Modri ne napuste Gradski vrt poraženi!

- Doživjeli smo uvjerljiv poraz na Poljudu i nismo bili kažnjeni, Cibaliju nismo uspjeli pobijediti, pa opet nitko u Klubu nije zamjerio igračima. Sada je predlažem da svi budemo kažnjeni ukoliko ne svladamo Dinamo! Naime, puno se toga dobroga napravilo tijekom sezone i ne želim dopustiti da ovu natjecateljsku godinu završimo drugačije. Dečki nam imaju sve preduvjete za dobru partiju, ne prihvaćam nikakve priče o tome da možemo „izgoriti“ u prevelikoj želji, to su za mene besmislice. Potrebno je željeti pobjedu više od protivnika, onda te i sreća poljubi. Mi nemamo drugog izbora nego osvojiti bodove, da bismo imali nešto duži ljetni odmor do početka priprema za novu sezonu.

Dodatni motiv Bijelo-plavima može biti i u spoznaji da im se pruža prigoda da napokon svladaju Dinamo dva puta u istoj sezoni...

- Motiva imamo na sve strane. Jako je lijepo što smo mi do sada rušili tradicije i postavljali neke nove klupske rekorde, ali ću opet ponoviti kako ne želim da kraj Prvenstva bude drugačiji od glavnine utakmica koje smo dosad odigrali i da ostanu nekakvi „repovi“. Ne želim da se zaboravi sve ono dobro što smo napravili, stoga je nužno biti na visokoj razini, poručio je Zekić.

Predstavljanje klupskih povjerenika

Na press konferenciji je bio i direktor marketinga NK Osijek Alen Nađsombat, izvjestivši o nekim klupskim aktualnostima:

- Uoči utakmice ćemo predstaviti naše povjerenike za slavonsko-baranjsku regiju, a cilj je do rujna obuhvatiti svih pet naših županija. Također, odlučili smo zaokružiti naš projekt #pokrenimograd i pozvati sve Škole nogometa iz Slavonije i Baranje da nam budu gosti na derbiju, dakako, organizirano i uz pratnju njihovih voditelja. Praksu ćemo nastaviti i sljedeće sezone i to je nešto lijepo što nam se dogodilo u proteklih 365 dana.

Spomenuo je Nađsombat i kako će nogometaši Osijeka i Dinama uoči utakmice izaći na travnjak u majicama s istom porukom...

- Ako se sjećate, kada smo gostovali u Maksimiru podržali smo s Dinamom akciju „Palčić gore“, a sada ćemo zajednički podržati i odlazak djece iz Centra za odgoj djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi „Klasje“ na Svjetsko nogometno prvenstvo dječjih domova. I ona uobičajena informacija za kraj – ovoga petka blagajne stadiona rade od 16 do 18, u subotu će raditi blagajna Istok od 10 do 14, a na dan utakmice od 10 do 17. Blagajna Sjever u nedjelju se otvara u 14, a ona na Zapadu u 15 sati. Svima vrijedi poziv da ranije osiguraju svoje ulaznice kako bi se izbjegle gužve na stadionu.