Osječanima se pruža prilika drugi puta svladati Dinamo u istoj sezoni, što bi također ušlo u povijest.. 

To što Osijek dosad nije uspjevao u istoj sezoni dva puta svladati Dinamo, svakako je zaintrigiralo nogometaše našeg prvoligaša uoči nedjeljnog derbija u Gradskom vrtu. Isto se može reći i za reakciju trenera Zorana Zekića koji je bez ustezanja najavio da od svoje momčadi u ovom dvoboju očekuje isključivo pobjedu, a da će u protivnom – predložiti novčanu kaznu i za sebe i svoj stožer i za sve igrače.

Jasno je kako je osječkom kormilaru pritom jedini motiv bio razbuktati vatru u svlačionicu kako bi njegovi izabranici na oproštaju od domaće publike pružili svoj maksimum, ne razmišljajući ni o čemu drugome nego o osvajanju bodova.

I prisebnost, a ne samo srčanost

Poznato je, također, da Osječani imaju sedam uzastopnih pobjeda na svom stadionu, da su već postavili novi rekord kada je bodovni učinak u pitanju, ali nikome ne može biti svejedno kakav će ishod biti u derbiju s Modrima. I zbog samih sebe, odnosno svega što su napravili tijekom sezone, a i zbog svojih vjernih navijača koji od njih očekuju pun pogodak, obaveza je Zekićeve momčadi da u ovih 90 minuta ostavi i posljednji atom snage na terenu.

Dakako, i da pritom bude prisebna i koncentrirana na terenu, a ne samo vođena srcem. U slučaju pobjede, Osijek bi odluku o trećem mjestu odgodio za posljednje kolo, što bi produžilo natjecateljsku draž u samom finišu državnog prvenstva. Sve to znaju Bijelo-plavi i zato vjerujemo da će nam ponuditi ono najbolje iz svog repertoara...

Nema mjesta kalkulacijama

Bit će zasigurno zanimljivo vidjeti i u kakvom će se izdanju prezentirati Modri. Vjerojatno ni najveći optimisti u njihovom redovima ne vjeruju da bi Rijeka mogla kiksati protiv desetkovane Cibalije na Rujevici. Teško je predvidjeti hoće li to biti u podsvjesti Dinamovaca, ali o tome Osječani ne trebaju razmišljati. Njihov pristup mora biti takav kao da je utakmica presudna i jednima i drugima, a kada je tako – nema mjesta nikakvim kalkulacijama.

Ove su sezone aktualnom prvaku mrežu zatresli Knežević i Barać, a tko god bude zabio u nedjelju, vjerujemo da će to biti dostatno za dragocjene bodove i još jedno upisivanje u klupsku povijest.