Ukrajinac u redovima Bijelo-plavih primio je nagradu od predstavnika navijača prije utakmice s Dinamom.

Da je Dmytro Lopa ljubimac osječke publike, znali smo i ranije, budući da je veznjak Bijelo-plavih definitivno ovoga proljeća bio pokretačka snaga našeg prvoligaša. Očito tako misle i pripadnici Kohorte, budući da je navijačka skupina upravo omalenog Ukrajinca izabrala za najboljeg igrača Osijeka u sezoni na izmaku.

Predsjednik Kohorte Ivica Polih-Ita uručio je, uoči utakmice s Dinamom, prigodno priznanje Lopi koji je svakako zaslužio nagradu i pridružio se jedanaestorici ponajboljih igrača Nogometnog kluba Osijek koji su od 2003. do sada zaslužili ovu navijačku nagradu.

To su Ivan Turina, Robert Špehar, Stjepan Jukić, Marin Skender, Ivo Smoje (čak tri puta!), Domagoj Vida, Ivan Kardum, Tomislav Šorša, Josip Mišić, Nikola Matas i Mile Škorić.

Brzo osvojio simpatije navijača

Polih je rekao kako Kohorta u svom izboru vrednuje i učinak na terenu i odnos igrača prema Klubu i navijačima, a Lopa je, očito, ispunio sve njihove kriterije. Ukrajinac nije skrivao svoju sreću i zadovoljstvo, zahvalio je fanovima Osijeka na ovoj, kako je istaknuo, neočekivanoj nagradi koju je dobio.

Naime, Lopa je relativno kratko vrijeme u gradu na Dravi, kasnije se priključio Osječanima kada su već ljetne pripreme bile u tijeku, a u Gradski vrt je stigao na posudbu iz Puskas Akademije. Nema dvojbe da će u Osijeku i ostati, kao jedan od važnih aduta i na domaćoj i na europskoj nogometnoj sceni.