Za sada su sigurni Bočkaj, koji se već priključio Bijelo-plavima i albanski reprezentativac Grezda. 

 

Prvog dana priprema Bijelo-plavih za novu sezonu, novinarima koji prate sve ono što se događa u redovima našeg prvoligaša obratio se i sportski direktor Alen Petrović. Naravno, upravo je on i najtraženija osoba u Gradskom vrtu ovih dana, s obzirom na neskrivene najave i predsjednika Meštrovića i trenera Zekića da osječkoj momčadi trebaju pojačanja za dodatni iskorak...

Poznato je da smo prošle sezone napravili dobar rezultat, ali sada želimo napraviti nadogradnju. Pojačanja želimo u svim linijama, bit će tu sigurno novih igrača, ali ne izlazimo s imenima u javnost sve dok se ne potpišu ugovori. Vidite i sami da je Bočkaj već s nama, Grezda će nam se priključiti nakon povratka iz reprezentacije Albanije, a ovih ćemo dana predstaviti još poneko novo lice u našim redovima. Na nekim smo pozicijama deficitarni i tražimo prava rješenja. Mogu reći da smo na dobrom putu da posao odradimo kako smo planirali. 

Navijače očekuju lijepe vijesti

Petrović je dodao kako nije uvijek pametno pretjerano žuriti s dovođenjem pojačanja, bez obzira što svaki trener želi što prije kompletirati igrački kadar...

Prijelazni rok traje do kraja kolovoza i daj Bože da ostanemo što duže na europskoj sceni, pa da po pitanju pojačanja budemo još zahtjevniji i da u Gradskom vrtu završi neki igrač kojega je prethodno bilo teško očekivati u našoj sredini. Međutim, trebamo ostati u realnim okvirima i realizirati ono na čemu radimo u zadnjih nekoliko mjeseci. Sigurno će biti još nekih četiri-pet imena, ali pustite nas da prvo odradimo posao, da bismo to potom mogli i javno objaviti. I još nešto moram reći. Hrvatsko je tržište jako malo. Igrače Rijeke, Dinama i Hajduka je jako teško dovesti i platiti ih. Neki drugi kvalitetni igrači iz HNL-a imaju nerealno visoke cijene, osim toga dosta njih prvenstveno želi pronaći angažman u inozemstvu, pa ćemo vidjeti kako će se situacija po tom pitanju razvijati. Čini mi se izvjesnim da će biti i onih pojačanja izvan hrvatskih granica. U svakom slučaju, naše navijače očekuju lijepe vijesti iz Gradskog vrta. 

Četiri provjere na pripremama

Ekspedicija Bijelo-plavih već u nedjelju odlazi na dvotjedne pripreme u Sloveniju, na mariborsko Pohorje. 

Tamo ćemo ostati do 24. lipnja i pritom odigrati četiri kontrolne utakmice. Prva će biti 14. lipnja s jednim lakšim suparnikom, a to će biti u rodnom mjestu našeg igrača Lesjaka, Mačkovcu, kod tamošnjeg županijskog ligaša Omladinca koji slavi 70 godina postojanja baš kao i naš klub. Potom bismo tri dana kasnije igrali najvjerojatnije protiv kosovske Trepče, a onda 21. lipnja je u kombinaciji bukureštanski Dinamo. Vjerujem da ćemo po povratku s priprema odmjeriti snage i s Mariborom, no još čekamo konačnu potvrdu ponajbolje slovenske momčadi.