Zoran Zekić bi, dakako, volio da mu se momčad što prije kompletira jer će brzo i prve europske utakmice.

Bijelo-plavi odrađuju uvodne treninge nakon što su se ponovno okupili u Gradskom vrtu, a trener Zoran Zekić u stalnom je kontaktu sa sportskim direktorom Alenom Petrovićem. Obojica, naravno, žele što kvalitetnije igrače među novim licima u svlačionici, posebno jer će se iduće sezone igrati na tri kolosijeka...

- Nismo si uspjeli produžiti ljetni odmor, pa se sada s time moramo znati nositi u ovim pripremama. Priključili smo ponovno nekolicinu mladih igrača iz naše druge momčadi i najvjerojatnije će svi ići s nama u Sloveniju, pa ćemo tamo dodatno popunjavati redove. Nadam se da će to biti što skorije, da se na vrijeme kompletiramo. Rekli smo još tijekom prošle sezone da bismo se željeli pojačati u svakoj liniji najmanje s jednim igračem. Moramo voditi i računa da potencijalnim inozemnim igračima treba neko vrijeme i za rješavanje radne dozvole, pričao je Zekić.

Nema skraćivanja priprema

Malo je vremena do utakmica 1. pretkola Europske lige, ali neće biti nikakvog skraćivanja priprema...

- Bez obzira na Europu, moramo napraviti pravu bazu u onom tjelesnom smislu jer je Prvenstvo dugačko i kasnije bismo mogli imati problema, ako nešto propustimo. Vidjet ćemo kakva će biti snaga protivnika na startu europskih kvalifikacija, u krajnjem slučaju, to moramo dobiti „na mišiće“, ako nikako drugačije.

Zekić nije puno pričao o planovima i ambicijama za novu natjecateljsku godinu:

- Moja je obveza ispuniti određene zahtjeve naše Uprave. Doduše, nismo previše razgovarali o tome, a i držim se one da je možda nekad bolje i ne govoriti javno o nekakvim planovima. Zadovoljilo bi me da se ne vraćamo stepenicu unatrag, nego da možemo krenuti naprijed, bez ponavljanja određenih slabosti iz proteklog razdoblja. To se posebno odnosi na derbije u kojima nismo bili pravi. Volio bih da kod igrača ponovno vidim onakav entuzijazam kao prije godinu dana kada smo također bili na pripremama u Sloveniji. To je i onda bio temelj svega.