Osječki lijevi bočni je u idealnoj jedanaestorici državnog prvenstva, a Modrić je i ovaj puta naš najbolji nogometaš.

U Zagrebu su uručene vrijedne nagrade, ovaj puta pod nazivom „Trofej Nogometaš“, koji se do ove godine zvao „Nogometni Oscar“. Dakle, igrači i treneri izabrali su najbolje aktere netom završene sezone. Ukupno je glasovalo 207 nogometaša iz naših prvoligaških klubova i 25 trenera, odnosno članova stručnih stožera.  Luka Modrić je obilježio i ovu dodjelu s petom uzastopnom nagradom koju je zaslužio ponovno kao igrač europskog prvaka, Real Madrida.

Iza njega su u ovom poretku ostali Ivan Perišić i Mario Mandžukić. Među hrvatskim vratarima najviše je glasova osvojio čuvar mreže francuskog Monaca, još jedan reprezentativac Danijel Subašić. Najbolji igrač HNL-a očekivano je Franko Andrijašević iz Rijeke, dok je među mladim snagama laureat Lovro Majer iz Lokomotive, inače i prvi asistent Lige.

Keku priznanje za najboljeg trenera

Logično je da je priznanje za najuspješnijeg trenera osvojio Matjaž Kek koji je s Rijekom prigrabio dvostruku krunu. Izabrana je i najbolja momčad HNL-a u prošloj natjecateljskoj godini, a u njoj je i osječki kapetan Borna Barišić, zasigurno prvo ime među lijevim bočnim igračima u našem Prvenstvu. Idealna jedanaestorica izgleda ovako: Livaković, Lešković, Elez, Ristovski, Barišić, J. Mišić, Bradarić, Andrijašević, Gavranović, Soudani i Futacs. Za najboljeg suca ponovno je izabran Daruvarčanin Bruno Marić, dok je Tihomir Novak iz zagrebačkog Nacionala proglašen najboljim hrvatskim igračem u futsalu.

Foto: HNS