Bočkaj je stigao iz Lokomotive, Mudražija je bio u Red Bull Salzburgu, a Šorša se vratio iz rumunjskog Cluja.

U Gradskom vrtu su predstavljena prva igračka pojačanja za novu sezonu. Riječ je o 20-godišnjacima Petru Bočkaju iz zagrebačke Lokomotive i Robertu Mudražiji iz Red Bull Salzburga te o iskusnom, 28-godišnjem Tomislavu Šorši, povratniku iz rumunjskog Cluja. Bočkaj i Mudražija su potpisali ugovore na četiri godine, a Šorša je prihvatio opciju 2 + 1. Novinarima se na press konferenciji prvi obratio sportski direktor Alen Petrović:

Bočkaj i Mudražija su prošli kroz mlađe reprezentativne vrste i sigurno imaju kvalitetu i potencijal, dok o Šorši nije potrebno ništa posebno pričati, budući da je bio i naš kapetan i svima je dobro poznat. Svi su polivalentni i upotrebljivi na više pozicija, a uskoro bismo mogli dobiti još poneko pojačanje jer smo s više igrača u pregovorima. Dakle, novosti će biti još, kao i ovakvih predstavljanja. Treba reći i da je Eros Grezda postao naš novi član, ali trenutno ima obveze prema reprezentaciji Albanije.

Ovo je sasvim drugačiji Osijek

Tomo Šorša se vratio u matično jato, nakon što je proteklu sezonu odradio u rumunjskom prvoligašu Cluju. Osječku je ponudu odmah prihvatio.

Godinu dana sam proveo u Rumunjskoj, vidio kako je tamo i odlučio se na povratak jer je u Cluju došlo do promjene uprave. Mijenjali su i trenera uz dosta igračkih nepoznanica  i ovih je dana tamo jednostavno zavladao – cirkus. Odlučio sam se vratiti, a poziv iz Osijeka je očito došao u pravom trenutku. Neću imati nikakvih problema s prilagodbom, većinu igrača poznajem od ranije, a protiv ovih ostalih sam igrao u HNL-u. Svjestan sam činjenice da se od mene puno očekuje, kao i od kompletne momčadi, te u tom smislu mogu obećati da ću na svakom treningu i na svakoj utakmici dati sve od sebe. Što se tiče sadašnjeg stanja u našem prvoligašu u odnosu na ono vrijeme kada sam se s Osijekom borio za opstanak, to je neusporedivo. Osjetio sam kako je igrati izvan hrvatskih granica i mogu vam reći da mnogi nezasluženo podcjenjuju HNL koji je, po meni, jači od rumunjske lige.

Mudražiju veseli navijačka atmosfera

Robert Mudražija je nekada bio velika nada Zagreba, pa ga je na svom „radaru“ imao Red Bull Salzburg. Pristupio je Austrijancima koji su ga posudili u redove drugoligaša Lieferinga, da bi sada završio među Osječanima:

Ovdje je jedna lijepa nogometna priča u što sam se uvjerio već po dolasku u Gradski vrt. Nadam se da ću i ja dati svoj doprinos da Osijek napravi još i veći iskorak u odnosu na onaj iz prošle sezone. Red Bull me je „kalio“ u svojoj mladoj momčadi, dobro sam radio cijelo vrijeme i sada sam ovdje da pokažem što i koliko mogu. Osijek je za mene pravi izazov jer sam došao u veliki klub u HNL-u i želim se dokazati. Ni u Zagrebu, ni u austrijskom Lieferingu nisam imao prigodu osjetiti pravu navijačku atmosferu, u Gradskom vrtu je to drugačije i veselim se što ću nastupati pred Kohortom. Mogu igrati na svim pozicijama u veznom redu, no nekako me lopta vuče prema naprijed, pa se u tim ofanzivnim ulogama najbolje i snalazim. Vjerujem da će biti i golova i asistencija s moje strane.

Bočkaj izabrao Osijek, a ne Rijeku

Mladi hrvatski U-21 reprezentativac Petar Bočkaj bio je na meti Rijeke, neki su ga mediji već preselili na Rujevicu, ali je on ipak izabrao Gradski vrt:

Jako mi je drago što sam došao u Osijek. Zahvaljujem svima koji su me htjeli angažirati i bili uporni u tome da dođem u Slavoniju. Brzo smo se dogovorili i sretan sam zbog toga. Rijeka? Da, znam da je bilo zanimanja i s njihove strane, ali je Osijek bio i korektan i konkretan, tako da nisam puno razmišljao. Svi vidimo da se u ovom klubu puno toga promijenilo na bolje u odnosu na neke prethodne godine , a veseli me i to što ću ponovno igrati Europu. Prošle sezone tu sam priliku imao u Lokomotivi, a sada se nadam još boljem dosegu s Osječanima. Ljevak sam kojega treneri vole staviti i na desnu stranu, manje ili više ofanzivno, kako im odgovara. Najmanje mi je bitno gdje ću igrati, moram dobro trenirati i biti u funkciji momčadi. Došao sam u ambicioznu sredinu i vjerujem da će se sve odvijati prema klupskim i mojim željama, da će se one poklopiti.