Stručni stožer trenutno na raspolaganju ima 29 igrača, a za koji dan se priključuje i Grezda.

Nogometaši Osijeka otputovali su na dvotjedne pripreme u Sloveniju, gdje će, kao i prošle godine, trenirati na sportskom kompleksu mariborskog Pohorja. Na put je krenulo 28 igrača, to su: Marko Malenica, Zvonimir Mikulić, Marko Barešić, Nikola Matas, Mateo Barać, Mile Škorić, Andrej Šimunec, Zoran Lesjak, Domagoj Pušić, Andrej Lukić, Milovan Petrovikj, Benedik Mioč, Aljoša Vojnović, Tomislav Šorša, Petar Bočkaj, Robert Mudražija, Dmytro Lopa, Josip Knežević, Gabrijel Boban, Muzafer Ejupi, Antonio Perošević, Alen Grgić, Danijel Lončar, Luka Marin, Bruno Ivić, Marko Mišković, Filip Lišnić i Ivan Ikić. Suigračima će se dan kasnije priključiti kapetan Borna Barišić, dok novopridošli Eros Grezda dolazi nakon povratka iz reprezentacije Albanije.

Četiri dogovorene provjere

Osječani će u Sloveniji ostati do 24. lipnja i pritom odigrati četiri prijateljske utakmice. Prva će, doduše, biti na tlu Republike Hrvatske, budući da su Bijelo-plavi prihvatili poziv županijskog drugoligaša Omladinca iz Mačkovca, pa će tamo gostovati na inicijativu Zorana Lesjaka koji je upravo iz tog kraja.

Prva ozbiljnija provjera bit će ogled s kosovskim prvakom Trepčom, zatim će Zekićevi izabranici odmjeriti snage s bukureštanskim Dinamom, a na samome kraju priprema bi trebao uslijediti kontrolni dvoboj s Mariborom ili Domžalama. Tijekom boravka na Pohorju, Osječani će saznati i protivnika u prvom pretkolu Europske lige, a prva ih utakmica u tom natjecanju očekuje 29. lipnja.