Suigračima se ovoga ponedjeljka priključuje kapetan Borna Barišić.

Osječka nogometna ekspedicija ugodno se smjestila na mariborskom Pohorju i započela najvažniji dio priprema za novu sezonu, koja će za Bijelo-plave startati nešto ranije nego prijašnjih godina. Ovaj lijepi planinski kraj u susjednoj Sloveniji dobro je poznat Osječanima koji su i lani svoje ljetne pripreme odradili na istome mjestu i tada uhvatili dobar zalet za sve ono što su potom uspjeli ostvariti u borbi za bodove i u Kupu Hrvatske. Nadamo se da će tako biti i ovaj puta, a s Pohorja nema nekih „bombastičnih“ izjava i najava, nego su svi koncentrirani na rad koji će zasigurno biti naporan u iduća dva tjedna, prvenstveno u onom bazičnom dijelu aktivnosti.

Lesjak i Perošević u poštednom režimu

Suigračima se u ponedjeljak navečer priključuje i kapetan Borna Barišić, koji je nedavno izabran u idealnu jedanaestoricu državnog prvenstva u prošloj sezoni. Kao i na svakim pripremama, ima i onih igrača koji nisu u maksimalnom procesu rada i treniraju smanjenim intenzitetom, uslijed lakših ozljeda ili rehabilitacije. Konkretno, Lesjak i Perošević još su u poštednom režimu rada, a ostali nemaju nikakvih problema i nadamo se da će tako i ostati u danima koji slijede.

Inače, vremenske prilike u Sloveniji su slične ovdašnjima u našoj Slavoniji, ali je na Pohorju, na nešto većoj nadmorskoj visini, ipak ugodnije zbog čega brojni nogometni klubovi i dolaze na pripreme u brda iznad Maribora. Sportska infrastruktura je dobra, uvjeti za treninge sasvim zadovoljavajući, a i smještaj je na toj razini. Prema tome, Osječani imaju sve što im je potrebno za kvalitetan rad i vjerujemo da će to iskoristiti na najbolji način.