Predviđeni program rada neće poremetiti ni rani izlazak Bijelo-plavih u Europu.

Ne voli trener Bijelo-plavih nikakvu „pompu“ oko njega i njegovih igrača, posebno tijekom pripremnog razdoblja. Novinarima je uvijek na dispoziciji, ali nije od velikih riječi. Koncentriran je na ono što je sa svojim suradnicima zamislio odraditi tijekom ovih vrućih lipanjskih dana i pritom neće biti odmaka od zacrtanog plana i programa rada. Neće to poremetiti ni rani izlazak Bijelo-plavih u Europu, u prvom pretkolu Europske lige.

Na nama je da se što bolje pripremimo, prvenstveno za sve ono što nas očekuje u državnom prvenstvu jer smo često, prošle sezone, spominjali Lokomotivu u kontekstu solidnih igara u Europi, a slabih nastupa i rezultata u HNL-u. Ne želimo, naravno, da se to i nama dogodi, pa je važno isplanirati svaki detalj i aktivnost, ne opterećujući se samo europskim izazovima, nerijetko ističe Zekić.

Petrović je i dalje „zakopčan“

Kormilar Osječana očekuje da će njegovoj momčadi tijekom boravka i rada u Sloveniji biti priključen još netko od novih igrača koji bi u Gradskom vrtu trebali imati status pojačanja. Nakon Bočkaja, Mudražije i Šorše, izvjestan je dolazak i albanskog reprezentativca Grezde, a navijači se svakodnevno pitaju tko će biti sljedeći i priključiti se redovima našeg prvoligaša na ovim pripremama. Pritom je sportski direktor Alen Petrović i dalje „zakopčan“ prema medijima i već je postalo pravilo da se javno očituje tek nakon uspješno obavljenog posla...

Razgovori su svakodnevni, ali nije lako dovesti kvalitetnog igrača za kojega na tržištu postoji zanimanje i drugih klubova. Naravno da imamo budžet za pojačanja, ali ga treba iskoristiti na najbolji mogući način. „Važemo“ neke ponuđene opcije, konkretiziramo ono što smo si stavili među prioritete, a pojedince možda možemo i neko vrijeme pričekati, nadajući se da bi njihov izbor mogao biti Osijek, rekao je Petrović.