Osječani su već jednom preskočili momčad iz Andore, Petrović i Zekić ne sumnjaju da će tako biti i ovaj puta. 

Osijek će u Europi, baš kao i prije pet godina, startati u maloj državici Andori, samo što će uskoro protivnik biti Unio Esportiva Santa Coloma, za razliku od imenjaka koji ima prefiks FC s kojim su Osječani prethodno odmjerili snage. Jasno je svima da je su Bijelo-plavi neupitni favoriti, a sa ždrijeba u Nyonu javio se sportski direktor Alen Petrović

Mislim da možemo biti zadovoljni. Željeli smo u početnoj fazi natjecanja nešto slabijeg protivnika kako bi stručni stožer mogao realizirati planirani program priprema, da nam ti početni europski nastupi ne budu preveliko opterećenje. Naravno, da ih ni u kojem slučaju ne smijemo podcijeniti, ali rezultat ipak ne bi trebao biti upitan. Sigurno je očita razlika u kvaliteti u našu korist, ali ćemo morati biti ozbiljni na terenu da bismo što prije riješili pitanje prolaska u sljedeći krug. U svakom slučaju, bolje da smo dobili UE Santa Colomu nego, recimo, crnogorsku Zetu ili nekog sličnog suparnika. 

Zekić nije euforičan

Zoran Zekić, trener Bijelo-plavih, nije bio euforičan nakon što je saznao protiv koga će mu momčad premijerno zaigrati na službenoj međunarodnoj sceni:

Posljednju je pobjedu naš klub ostvario baš protiv momčadi iz Andore i nadam se da ćemo ponovno biti uspješni na startu kvalifikacija Europske lige. Pokazalo se da su naše kalkulacije oko nešto ranijeg povratka s priprema iz Slovenije bile dobre i definitivno se vraćamo u petak, 23. lipnja da se možemo pripremiti za gostovanje u Andori samo šest dana kasnije. Ne volim te priče o favoritima jer nas pet godina nije bilo u Europi, a ti Andorci su praktički svake sezone barem u prvom pretkolu. Ne smijemo se postaviti bahato niti bilo koga potcjenjivati, a činjenica je da nas čekaju dug put i motivirani protivnik. I ne zaboravimo da je nedavno reprezentacija Andore bila bolja od Mađarske koja je igrala u drugom krugu Europskog prvenstva... Nogomet se svugdje igra i baš u našem sportu su najčešća i velika iznenađenja, prema tomu – opreza nikad dosta. Stoga po tom pitanju neću biti nimalo miran i spokojan sve dok ne obavimo posao onako, kako se to od nas i očekuje. 

Trener očekuje nova pojačanja

Kormilar osječkog nogometnog broda prije svega očekuje da će mu momčad biti pojačana s još nekim igračima i to vrlo skoro...

Ne mogu reći da sam baš zadovoljan kako trenutno izgledamo. Nisam baš zadovoljan ni činjenicom da smo još u potrazi za pojačanjima koja nam trebaju što prije, ne samo zbog europskih nastupa, nego i za nešto više na domaćoj sceni. Činjenica je da smo proteklih dana pobijedili prvake Slovenije i Kosova, ali smo na tim utakmicama pokazali i one slabosti koje smo „vukli“ prošle sezone. Imamo, dakle, o čemu razmišljati i što se tiče Europe i našeg Prvenstva. Želimo li biti konkurentniji i bolji u odnosu na ono što smo dosad  pokazali, morali bismo dovesti još dva-tri mlađa, brza i agresivna igrača koji bi podignuli razinu naše igre. 

Respekt prema Luzernu, ali nema straha

Što se, pak, tiče protivnika s kojim bi Osijek igrao u drugom pretkolu, u što ipak nitko ne sumnja, Alen Petrović je svjestan toga da je Luzern zasigurno tvrd „orah“. Naime, iz godine u godinu podiže se kvaliteta švicarskog klupskog i reprezentativnog nogometa:

Nismo mi ti koji su birali protivnika, ždrijeb je bio takav. Mogle bi to biti dvije dobre utakmice, a čak sam i zadovoljan što ćemo prvu odigrati kod kuće. Očekujem pun Gradski vrt, dakako, uz malo „ogradu“ da moramo proći Santa Colomu, da ne ispadnemo bahati, ali se radujem dvostrukom ogledu sa Švicarcima i mislim da nismo bez šansi. Znamo da je dosta stranaca u njihovom ligaškom natjecanju, pa tako i u Luzernu, poznato je da im i za reprezentaciju igraju druga-treća generacija Kosovara i Albanaca i svima su neugodan protivnik. To je prije svega sređena liga u kojoj nema neplaćenih ugovora i s vrlo dobrom infrastrukturom. Pogledajte primjer Basela koji je već duže vrijeme respektabilna momčad i u europskim razmjerima, dok o Luzernu trenutno ne znamo puno, ali imamo sasvim dovoljno vremena da ga dobro snimimo i analiziramo. Ako bude trebalo, otići ćemo ga pogledati i uživo, da bismo se što kvalitetnije uvjerili u njegovu snagu i mogućnosti. Respektiramo ih, ali smo i svjesni svoje kvalitete. S još pokojim pojačanjem na koje računamo do tada, vjerujem da bismo mogli napraviti dobar rezultat.