Na povratku iz Slovenije osječka je momčad odigrala dobru utakmicu na stadionu „Matija Gubec“.

Nogometaši Osijeka vratili su se kući s dvotjednih priprema koje su odradili u Sloveniji. Na povratku su Bijelo-plavi svratili u Krško i odigrali posljednju kontrolnu utakmicu protiv tamošnjeg prvoligaša koji je prošle sezone završio na osmom mjestu u državnom prvenstvu.

Pokazalo se da su Osječani kvalitetnija momčad, što smo vidjeli u oba poluvremena prijateljskog odmjeravanja snaga na stadionu „Matija Gubec“. Rezultat je bio 1:3, a gosti su dominirali i zaslužili pobjedu koja je mogla biti izraženija još ponekim pogotkom. Trener Zekić je i ovaj puta na teren poslao dvije različite jedanaestorice, a neke je igrače poštedio, pa smo imali priliku vidjeti i najmlađe prvotimce koji su se dobro snašli i opravdali očekivanja.

Autoritativan i napadački pristup

Pobjede su, svi to znamo, najbolje za stvaranje dobrog ozračja u svakoj momčadi i za podizanje samopouzdanja, a Osijek ih je na ovim pripremama nanizao četiri s ozbiljnim suparnicima, od kojih će tri također uskoro zaigrati na europskoj sceni (Maribor, Trepča '89 i Dinamo Bukurešt). I u Krškom su se  Zekićevi izabranici postavili autoritativno, od početka su željeli pokazati da su bolja i ambicioznija momčad, pa je dojam ponovno bio sasvim dobar. Vidjeli smo i tri pogotka te još nekoliko izrazitih prigoda, dosta izrađenih akcija uz kontinuirani pritisak prema suparničkim vratima.

To je pokazatelj i potvrda da se na mariborskom Pohorju dobro radilo jer smo u svim kontrolnim ogledima zapazili dosta toga pozitivnoga i ohrabrujućega uoči službenog početka nova sezone. Stoga i navijači našeg prvoligaša zasigurno nestrpljivo čekaju priliku da Bijelo-plave uživo vide u Gradskom vrtu, na što ćemo pričekati do 6. srpnja i uzvratnog dvoboja protiv UE Santa Colome u 1. pretkolu Europske lige.