Suci su iz Sjeverne Irske, delegat iz Latvije, a kontrolor suđenja dolazi nam iz Španjolske. 

Iako su nogometaši Osijeka u prvom susretu 1. pretkola Europske lige svladali momčad UE Santa Colome s 2:0 i sasvim se približili prolasku u sljedeći krug kvalifikacija, u Gradskom vrtu su u tijeku ozbiljne tehničke pripreme za uzvratni dvoboj.

Kao što je poznato, igrat će se u četvrtak, 6. srpnja, s početkom u 20,45 sati, a ovoga je ponedjeljka održan i sastanak svih onih službi koje će biti zadužene za uspješnu organizaciju ove utakmice. Pritom mislimo na redare, policiju, vatrogasce, Hitnu pomoć i liječničku službu, Crveni križ i njihove volontere,  predstavnike sudačke organizacije i naravno ljude iz Nogometnog kluba Osijek koji su bili i organizatori inače uobičajenog „meetinga“ uoči svake europske utakmice.

Dakle, gostujući sastav u Osijek će doputovati dan ranije, u srijedu, a toga će dana, u vrijeme susreta, održati i trening  na našem stadionu. Suci će u grad na Dravi stići već u utorak, a to su gospoda Keith Kennedy, Stephen Donaldson, Gareth Eakin i Evan Boyce iz Sjeverne Irske. Istoga dana dolazi i kontrolor sudaca Marin Juan Antonio Fernandez iz Španjolske, a u srijedu će mu se pridružiti i delegat utakmice Arturs Gaidels iz Latvije. 

Vrata stadiona se otvaraju u 18,45

Završni sastanak predstavnika klubova, sudaca, delegata i kontrolora suđenja bit će  u četvrtak u prijepodnevnim satima, a do tada je NK Osijek obvezan ispuniti sve zahtjeve koje inače UEFA postavlja pred svakog domaćina, kada je riječ o službenim europskim nastupima.

Vrata stadiona će za posjetitelje biti otvorena od 18,45 sati, a budući da je UEFA vrlo rigorozna u kažnjavaju nesportskog ponašanja, kako na terenu, tako i izvan njega, kada je o publici riječ, koristimo i ovu priliku pozvati naše vjerne navijače i simpatizere Kluba da od dolaska na tribine, pa do odlaska iz Gradskog vrta navijaju fer i korektno.

Pritom smo upozoreni da je svako isticanje bilo kakvih neprimjerenih zastava i obilježja nedopušteno, pa je stoga i zabranjeno njihovo unošenje na stadion.

Također, zabranjena je i prodaja, odnosno unošenje alkoholnih pića.