Andrej Lukić i Marko Malenica nimalo ne dvoje da će Osijek ostvariti još jednu europsku pobjedu.

Našu momčad u četvrtak (20,45) očekuje uzvratni dvoboj 1. pretkola Europske lige u kojem treba potvrditi prolaz u sljedeći krug kvalifikacija. U to nitko ne sumnja, pa i navijači već rade planove i aranžmane za putovanje u švicarski Luzern. No, Andrej Lukić, centralni vezni u osječkom sastavu, upozorava kako posao protiv UE Santa Colome još nije završen:

- Ne treba još gledati na drugo pretkolo, nego se moramo fokusirati na uzvratnu utakmicu s Andoranima. Vidjeli smo i sami da tamo baš i nije bilo tako lako, kako su svi očekivali, pa i mi sami, nego smo se morali prilično namučiti za pobjedu.

Treba i dalje ostati ozbiljan

Prednost od 2:0 iz Andorre La Velle ne bi smjela biti prokockana i kompromitirana, posebice jer je Osijek nedvojbeno bolja momčad, a i na domaćem terenu se očekuje nešto lakši posao...

- U svakom slučaju nama je Gradski vrt prednost, bez obzira tko nam dolazi u goste. Nema nikakve sumnje da smo kvalitetniji od našeg protivnika, a tamo smo bili dobrim dijelom utakmice u nekakvom grču, kojega smo se kasnije oslobodili i uspješno priveli susret kraju. Stalno smo ih pritiskali i u završnici postigli ta dva pogotka koja puno toga rješavaju.

Osječani se ne pripremaju samo za uzvrat sa Santa Colomom, potom i za gotovo sigurni dvostruki ogled s Luzernom, nego je puno toga u radu podređeno i skorašnjem startu HNL-a...

- Imamo dosta igrača, trener može malo i kombinirati sa sastavom kojega će izvesti na teren u četvrtak navečer. Za koga god se bude odlučio, siguran sam da neće pogriješiti jer nam je igrački kadar i širok i kvalitetan. Svi ćemo maksimalno ozbiljno pristupiti utakmici i vjerujem u još jednu pobjedu, dodao je Lukić.

Malenica bez pravog posla

Osječki vratar Marko Malenica u prvom susretu između UE Santa Colome i Osijeka nije imao potrebu niti jednom intervenirati, budući da domaćin nije uspio pogoditi okvir njegovih vratiju...

- Nije bilo lako jer su se oni cijelo vrijeme branili, ali je najvažnije da smo pobijedili. Posla baš i nisam imao, tek je bila jedna opasnija situacija pred našim vratima kada smo malo „zaspali“, ali nismo bili kažnjeni. Ipak je to Europa i ne smije nikada biti nikakvog podcjenjivanja. To znači da moramo dati sve od sebe i pred našim navijačima i onda neće biti nikakvih problema. Ovo nam je test za ono što nas očekuje u nastavku europskog natjecanja i u HNL-u.

Malenica je nedavno dobio konkurenciju u iskusnom čuvaru mreže Marijanu Antoloviću:

- Sigurno je da je on kvalitetan vratar što, uostalom, potvrđuju i klubovi u kojima je do sada branio. Konkurencija u svakom slučaju dobro dođe, tjera nas da još bolje radimo i na to gledam pozitivno, zaključio je Malenica.