U četvrtak navečer, Osijek ima lijepu priliku povećati broj pobjeda u europskim nastupima na 12.

U svim dosadašnjim nastupima u Europi nogometaši Osijeka za sada imaju jednaki broj pobjeda i poraza, ukupno 11. U četvrtak navečer  (20,45) našoj se momčadi pruža lijepa prilika da broj pozitivnih rezultata bude barem malo bolji u odnosu na one druge. To je samo jedan od motiva prvoligašu s Drave da ostvari još jedan pun pogodak na europskoj sceni.

Prva i osnovna zadaća svakako je – proći u drugo pretkolo i to ne bi smjelo biti upitno, na osnovu svega što smo vidjeli u prvom ogledu, prošloga tjedna na Estadi Comunalu u glavnom gradu Andore. Znamo da nije floskula kada Zoran Zekić opetovano upozorava i traži maksimalnu koncentraciju i ozbiljnost svojih igrača, ali da se čuda u nogometu događaju baš svakoga dana, sigurno ih ne bismo ni zvali, ni tretirali tako. Može se dogoditi da mali klub iz Luksemburga eliminira jedan Glasgow Rangers, sličnih primjera uvijek ima svake sezone, međutim, to je ipak rijetko, a i favoritima dođe kao opomena da se ne smiju opustiti na terenu.

Probiti gostujući „bunker“

Nitko u Osijeku, kome je stalo do uspjeha najpopularnijeg sportskog kluba u gradu, ne može potisnuti iz svojih misli drugo pretkolo i Luzern, koji je već unaprijed određen kao nova europska prepreka. I kada je već tako, onda Santa Colomu treba odraditi ne samo „rutinski“, nego i vodeći računa o tome da je Švicarce najbolje dočekati u pozitivnom ozračju i nakon učinkovita nastupa s Andoranima. Sigurno će Osječani pritom razmišljati i o dojmu jer se ipak igra pred domaćom publikom koju treba privući, u još većem broju, i na skorašnji dvoboj sa Švicarcima u Gradskom vrtu.

Ne pišemo o nekim taktičkim postavkama i onome što će stručni stožer Bijelo-plavih tražiti od igrača u predstojećih 90 minuta, prepostavljajući da će to opet biti „jednosmjerna ulica“. Osijek će neupitno imati stalnu dominaciju i posjed lopte, a od toga koliko će domaći biti umješni u probijanju „bunkera“, ovisit će i krajnji ishod ovoga susreta.

„Nek' se svuda čuje odjek – Osijek, Osijek, Osijek“!

I još je nešto vrlo bitno. Vidjeli smo i po zanimanju novinara na press konferenciji dan prije utakmice da europski ogledi NK Osijek nisu tek obična nogometna priča, bez obzira na ime i snagu protivnika. Vidi se to i po broju onih koji dolaze kupiti godišnje ulaznice ili se učlaniti u Bijelo Plavi Klub i tako steći popust od 50 posto pri kupovini jednokratnih ulaznica...

Osijek se nakon pet godina vratio u Europu i želi se duže zadržati na tom kolosijeku, a navijači će mu zasigurno biti potpora u takvim nastojanjima. Zato je važno da se u četvrtak navečer, i zbog slike koja će biti odaslana s našeg stadiona, na tribinama okupimo u što većem broju i svi skupa uhvatimo pravi zalet za ono što nas potom čeka u nastavku europskih kvalifikacija. I zato ćemo u zaključku prenijeti riječi navijačke himne „Nek' se svuda čuje odjek – Osijek, Osijek, Osijek“!