Kada je zabio HIT Gorici Beširević je imao 35 godina, a J. Vranješ je bio 18-godišnjak u domaćem slavlju protiv Anderlechta.

Do sada je NK Osijek u 26 europskih nastupa uspio postići 34 pogotka, a među strijelce se upisalo 24 igrača.

Najstariji među njima, u vrijeme kada je zatresao suparničku mrežu, bio je Bakir Beširević koji je zabio slovenskoj HIT Gorici u ljeto 2001. kada su Osječani slavili s 2:1, a popularni je „Baka“ postigao drugi pogodak. Tada je imao 35 godina, deset mjeseci i osam dana... Beširević je, inače, bio igrač s najdužim stažem u Gradskom vrtu i svakako ga možemo i trebamo uvrstiti među one koji su obilježili jedan dio povijesti Bijelo-plavih, nakon Domovinskog rata.

Tinejdžer koji je zabio Belgijancima

Najmlađi među onima koji su se se upisali među osječke strijelce u europskim kupovima bio je Jurica Vranješ. Postigao je treći gol protiv Anderlechta 1998. godine kada je ponajbolja belgijska momčad u gradu na Dravi poražena s 3:1. Vranješ je toga dana imao 18 godina, šest mjeseci i 11 dana i već se tada moglo naslutiti kako se, uslijed bogatih inozemnih ponuda, neće dugo zadržati među Osječanima. Iz našeg je kluba ostario unosan transfer u Bayer iz Leverkusena, a više je godina bio i hrvatski reprezentativac.