Za gostujuće navijače bit će otvorena tribina Sjever, a s njima dolazi i nekoliko švicarskih policajaca.

U tijeku su uobičajene tehničke pripreme za organizaciju prve utakmice 2. pretkola Europske lige u kojoj će NK Osijek ugostiti FC Luzern, u četvrtak s početkom u 20,45 sati. Podrazumijeva se da je u odnosu na ogled sa UE Santa Colomom predstojeći susret u Gradskom vrtu još na višoj razini u organizacijskom smislu, posebice jer se očekuje i veći broj gledatelja na tribinama, kao i dolazak gostujućih navijača.

Švicarski je klub zatražio 400 ulaznica za svoje fanove koji će biti smješteni na tribinu Sjever, a s njima će doći i nekoliko švicarskih policajaca koji će biti u stalnoj koordinaciji s kolegama u Osijeku. Zanimljivo je istaknuti kako je predstavnik navijačke skupine FC Luzern već u nekoliko navrata kontaktirao službene osobe u našem prvoligašu glede ulaska na stadionu, upotrebe megafona, unošenja navijačkih obilježja i sličnih stvari, što dovoljno govori i o njihovoj organiziranosti uoči dolaska u Hrvatsku.

Škot ništa ne prepušta slučaju

Na stadionu će biti angažirano oko 90 redara, Policijska uprava Osječko-baranjska povećat će broj svojih djelatnika na osiguranju, a najavljuje se i poseban režim prometovanja Wilsonovom ulicom u poslijepodnevnim satima, dakako na dan odigravanja utakmice.

Suci nam ovaj puta dolaze iz Italije, a predvodi ih Marco Guida. Njegovi će asistenti u četvrtak biti Matteo Passeri, Ciro Carbone i Fabio Maresca. Kontrolor sudaca je Fritz Stuchlik iz Austrije, a delegat će biti Scott Struthers iz Škotske. On je, inače, inspektor za stadionsku infrastrukturu UEFA-e, naši izvori kažu – vrlo pedantan i prilično zahtjevan, pa je u NK Osijek već poslao određene naputke koji se tiču djelokruga njegove nadležnosti. Primjerice, sve će dežurne službe na stadionu morati biti u stanju pripravnosti već u srijedu, kada će trening imati nogometaši Luzerna, kako bi Škot provjerio sve ono što je uobičajeno prigodom obilaska stadiona, odnosno svlačionica i svih ostalih prostora za službene osobe.