Bivši njemački reprezentativac hvalio je Bijelo-plave, istaknuvši kako očekuje dvije vrlo teške utakmice.

Markus Babbel poznato je nogometno ime. Aktualni trener Luzerna, koji je na toj dužnosti još od 2014. godine, igrao je u velikanima kao što su Bayern i Liverpool, a u svom igračkom CV-u ima i također respektabilne klubove kao što su HSV, Stuttgart i Blackburn. Za reprezentaciju Njemačke odigrao je 51 utakmicu i s Elfom osvojio naslov prvaka Europe 1996...

Zahvalio bih vam se na srdačnoj dobrodošlici! Još jednom sam se uvjerio u priče svojih prijatelja iz Hrvatske, kako ste jako gostoljubiv narod, što su mi pričali nekadašnji suigrači Igor Bišćan i Zvonimir Soldo s kojim sam jako dobar prijatelj. Drago mi je što u međunarodnim utakmicama možemo odmjeriti snage s jakim protivnicima. Osijek to svakako je, međutim, nadam se da ćemo ipak mi proći u sljedeći krug. U svakom slučaju, naši će igrači dati sve od sebe da u prvom susretu ostvarimo povoljan rezultat, uvodno je rekao Babbel.

Osječani su vrlo dobri i - visoki

Nijednog trenutka trener Luzerna (kao kormilar Stuttgarta vodio je njemačku momčad u Ligi prvaka) nije pred novinarima otkrio bilo kakvu informaciju koja bi se dotaknula jedanaestorice koju planira suprostaviti Bijelo-plavima...

Ne bih o tome, bitno da je sve u glavi posloženo. Osijek je vrlo dobra momčad, vidim da je pet-šest igrača visine 190 ili tek koji centimetar niže u čemu također vidim moguću opasnost. Sigurno ćemo morati imati dva dobra nastupa u danima međusobnih ogleda da bismo prošli u treće pretkolo.

Osječke je izvjestitelje zanimalo smatra li Babbel da je njegova sadašnja momčad bolja ili slabija u odnosu na prošlu sezonu?

Trenutno ne smatram da smo bolji nego lani jer smo još uvijek usred priprema, tek dva i pol tjedna u pogonu. Osim toga, pet igrača nam je ostalo kod kuće što zbog ozljeda, što zbog nekih drugih razloga, a neki bi sigurno igrali u četvrtak. Tomi Juric se tek prije dva dana vratio iz Australije nakon što je s Australijom nastupao na Kupu konfederacija. Lucas Alves, Francois Affolter, Marvin Schultz i Shkelqim Demhasaj također nisu s nama.

Radije se sjeća '96 nego '98

Nemoguće je bilo zaobići pitanje o Babbelovim iskustvima u reprezentativnim ogledima Njemačke i Hrvatske...

Radije započinjem priču o Hrvatima utakmicom na Europskom prvenstvu 1996., kada smo vas pobijedili, nego onim što je bilo na Svjetskom prvenstvu dvije godine kasnije u Francuskoj, kada je Hrvatska pobijedila i prošla dalje. No, u tom susretu nisam nastupio, pa u tome vidim razlog što je Njemačka tada izgubila, našalio se vrlo srdačni kormilar Švicaraca.

Kolege iz Luzerna je zanimalo zbog čega se Babbel odrekao usluga dosad standardnog prvotimca i nekadašnjeg švicarskog reprezentativca Affoltera?

Za Francoisa sam procijenio da ne ulaže dovoljno volje i htijenja da bi se našao u sastavu, pa čak ni na klupi. Mislim da je za njega i njegovu karijeru bolje da si potraži novi klub. Dvije i pol godine smo dobro i profesionalno surađivali, ne radi se ni o kakvom sukobu između nas, nego smo mu jednostavno sportski direktor i ja pojasnili situaciju i dali mu mogućnost da pronađe novu sredinu.

 „Istrčat ćemo s 11 igrača“

Na kraju je opet netko od izvjestitelja pokušao testirati njemčevu odlučnost da ne otkrije baš ništa glede sastava kojega će suprostaviti Osječanima...

Bit ćete iznenađeni, izvest ćemo 11 igrača na teren. A mislim da će to učiniti i moj kolega na klupi Osijeka, u šaljivom je tonu zaključio Markus Babbel.