Osječani će pred svojim vjernim navijačima nastojati osigurati prednost uoči uzvrata u Luzernu.

Sve je spremno za prvi od dva međusobna europska dvoboja Osijeka i Luzerna. Treneri Zekić i Babbel malo su toga otkrivali proteklih dana, skrivajući jedan od drugoga i taktičke zamisli i sam izbor igrača za ovu utakmicu. Ipak su hrvatski i švicarski predstavnik u drugom pretkolu Europske lige jedan drugome poprilična nepoznanica i tako će ostati sve dok lopta ne krene s centra.

U prvih 90 minuta dvostrukog ogleda vidjet ćemo kakav je odnos snaga ove dvije momčadi i spoznati tko će s više izgleda i realnijim ambicijama iščekivati uzvrat za tjedan dana u Švicarskoj. Mi se, naravno, nadamo da će to biti naš Osijek i da će Barišić i suigrači ovoga četvrtka iskoristiti prednost domaćeg terena, zasigurno i poticajnu navijačku atmosferu, da bi stekli bilo kakvu prednost s kojom će otputovati na Swissporarenu. U svakom slučaju, bit će to veliki izazov za NK Osijek.

Nametnuti od početka svoj ritam

Što bi moglo prevagnuti u korist Osječana u ovom susretu, sigurno je pitanje na koje svi želimo dobiti odgovor. Možda je to činjenica da je naš prvoligaš ipak duže u procesu rada od početka sezone, da je svoje nove igrače imao prigodu i brže i lakše ukomponirati u sastav, a time i bolje uigrati momčad u odnosu na protivnika.

Nadalje, iako je Luzern kompletirao svoje redove nakon odlazaka nekih važnih prvotimaca, ipak u Gradskom vrtu neće biti u prigodi suprostaviti Osijeku svoju trenutno najbolju jedanaestoricu. Pritom Babbel ima ne baš malih problema kako sastaviti obranu koja je, svi će reći, ipak slabija u odnosu na ostale linije. U tome sigurno domaćin vidi svoju šansu, da uz kontinuirani pritisak dolazi do prigoda i bude konstantno opasan pred gostujućim vratima.

Izvjesno je da će Bijelo-plavi morati cijelu utakmicu odigrati u visokom ritmu, bez nekog „praznog hoda“, budući da je s druge strane momčad koja je baš u tom radnom, kako bismo rekli, obaveznom dijelu svoje nogometne izvedbe prilično dobro ukomponirana.

Prisjećanje na Anderlecht, Rapid, Slaviju....

Puno će toga ovisiti i o tomu tko će se prvi uspjeti nametnuti i uspostaviti svoj ritam igre. Osječani vjeruju da će to biti oni, posebice jer će imati snažnu navijačku potporu.

Osijek nam se vratio u Europu i već je utakmica s Andoranima pokazala koliko su ljudi u gradu željni europskih dvoboja i pobjeda, pa će tribine ovaj puta biti još i više popunjene, što jamči pravi ugođaj i atmosferu. Sjećamo se onih povijesnih ogleda iz nekadašnjeg Kupa UEFA kada su u Gradskom vrtu padali Anderlecht, Rapid, Slavia, kada je eliminiran i Brondby... Voljeli bismo barem dio toga ponovno osjetiti na našem stadionu jer nas dugo nije bilo na međunarodnoj pozornici, a naš Klub ima prigodu otići i korak dalje, u nastavak kvalifikacija Europske lige.

Stoga vas, dragi naši navijači i simpatizeri Nogometnog kluba Osijek, pozivamo da svojim dolaskom na tribine pružite osječkoj momčadi prijeko potrebnu podršku i učinite ovaj događaj pravim sportskim praznikom u gradu na Dravi!