Osječani su u svemu nadigrali i nadvisili švicarsku momčad, pa je njihova pobjeda mogla biti i uvjerljivija.

Još će se danima, među ljubiteljima najvažnije sporedne stvari na svijetu, prepričavati ono što smo imali prigodu vidjeti u četvrtak navečer u Gradskom vrtu. Tako upečatljivo i zrelo izdanje Bijelo-plavih u jednoj, iznimno važnoj europskoj utakmici, pravo je ohrabrenje na početku nove sezone!

Potpuno zadovoljstvo nije uvjetovano samo odličnim rezultatom, nego i načinom na koji su ga Zekićevi izabranici ostvarili na terenu. Osijek je djelovao kao momčad koja je od početka susreta znala što hoće. Gostima su nametnuti svoj napadački stil igre, a bez obzira što su Švicarci poznati kao radna i čvrsta momčad, nisu uspjeli odgovoriti domaćinu na njegov kontinuirani pritisak i raznovrsnost koju je naš prvoligaš ponudio u svojim napadačkim akcijama.

Mudražija je bio otkriće!

Osječani su se, jednostavno rečeno, postavili kao gazde u svom dvorištu. Vidjelo se da su silno motivirani i da čvrsto vjeruju kako iz ovoga dvoboja mogu izaći kao pobjednici. Doduše, Luzern je u prvom dijelu uspjevao izdržati pritisak i sačuvati mrežu, ali je pritom imao i dosta sreće jer su prigode Bočkaja, Ejupija i Lope bile idealne, Bočkaj je u samoj završnici iz „slobodnjaka“ uzdrmao gredu i samo je nekim čudom rezultat do odlaska na odmor ostao 0:0. No, dojam je bio takav da su svi na tribinama vjerovali kako se Osijeku mora otvoriti u nastavku i da Švicarci ipak neće kući otići neporaženi. Gol Ejupija u 66. minuti izazvao je pravu erupciju oduševljenja na tribinama, a Makedončeva reakcija na asistenciju Bočkaja (rukama, iz auta!) bila je fantastična! Općenito, Ejupijeva prezentacija zaslužuje visoku ocjenu i kada osječki centralni napadač igra u takvoj formi, Bijelo-plavi imaju dimenziju više.

Također, kapetan Barišić je i ovaj puta neumorno pred suparnička vrata slao itekako upotrebljive lopte s lijeve strane, a Bočkaj i Grezda bili su latentna opasnost na krilnim pozicijama. Barać je također odigrao vrlo dobru utakmicu, Škorić je konstanta, pomalo već i rutiner, a posebno iznenađenje za mnoge je bio debitant Mudražija. Taj je mladić „preorao“ travnjak, u oba pravca odigrao baš onako, kako je Zekić i zamislio, pa je u potpunosti opravdao uvršenje u početnu jedanaestoricu.

I Babbel pohvalio atmosferu

Dakako, svoj su doprinos dali i svi ostali jer, to moramo naglasiti, Osijek se predstavio kao ozbiljna, kompaktna momčad, što trenera najviše i veseli. Znali smo i vjerovali da imamo kvalitetan igrački kadar, no kada potvrda stigne u takom važnom ogledu koji nužno nosi i određeni psihološki pritisak, onda moramo biti potpuno zadovoljni. Svi će spomenuti i zasluge navijača koji su stvorili takvu atmosferu koja je Osječane nosila do pobjede.

Nisu ni Švicarci ostali ravnodušni, pa je navijanje pohvalio i trener Luzerna Babbel koji je u svojoj igačkoj i trenerskoj karijeri puno toga prošao. Zbog svega što smo vidjeli, imamo pravo biti optimisti i čekati uzvrat 20. srpnja na Swissporareni. Ne dvojimo da će Osijek i tamo imati značajnu podršku s tribina jer i navijači osjećaju kako njihov klub ima veliku prigodu domoći se i trećeg pretkola Europske lige...